x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editie de colectie Patricia Kaas Albume de top

Albume de top

de Catalin Pruteanu    |    Luminita Ciobanu    |    08 Iun 2009   •   00:00
Albume de top
Sursa foto: /AFP PHOTO/MEDIAFAX

Numeroasele albume ale artistei franceze s-au vândut în milioane de exemplare în toată lumea.



Patricia Kass a vândut peste 16 milioane de discuri în întreaga lume. Primul album al interpretei a fost lansat în noiembrie 1988 şi s-a numit "Mademoiselle chante le blues". Cel de-al doilea album, "Scčne de vie", a fost lansat în 1990 şi, până în ianuarie 1991, se vânduse în peste 600.000 de exemplare.

SUCCES. În topurile franceze, albumul s-a menţinut timp de 10 săptămâni. "Scčne de vie"  a primit premiul pentru cel mai bine vândut album francez în străinătate la "Victoires de la Musique", depăşind 900.000 de exemplare în toată lumea. Albumul a fost lansat în Statele Unite ale Americii în vara anului 1991 şi a reuşit să se impună astfel şi pe piaţa muzicală anglo-saxonă, pe care artiştilor francofoni le venea foarte greu să pătrundă. În toamna acestui an, Patricia şi-a lansat şi primul album live numit "Carnets de scčne", ale cărui vânzări au trecut de 300.000 de exemplare.

VĂNZĂRI RECORD.
La Londra, în octombrie 1992, artista a început înregistrările la cel de-al treilea album al ei, intitulat "Je te dis vous", împreună cu producătorul şi muzicianul britanic Robin Millar. În martie 1993, "Entrer dans la lumičre", primul single de pe noul album a devenit un hit, iar albumul "Je te dis vous", lansat la 6 aprilie 1993, s-a vândut în peste 3 milioane de exemplare la nivel mondial. Pe lângă trei piese în engleză, albumul conţinea şi prima melodie în germană, limba maternă a artistei. Albumul a avut un succes fenomenal nu numai în Franţa, ci şi în Germania şi Elveţia. În anul următor, Patricia Kaas şi-a lansat cel de-al doilea album live, "Tour de charme", înregistrat la unul dintre concertele cântăreţei, în Caen, Normandia, la 8 aprilie 1994. Încă două premii "Victoires de la Musique" a primit în 1995 artista, unul pentru cele mai bune vânzări de discuri în străinătate şi altul pentru cea mai bună artistă franceză a anului. Patricia a primit şi un premiu la World Music Awards din Monte Carlo.

ÎNTĂRZIERE. În iunie 1996, Patricia a început, la New York, înregistrarea celui de-al patrulea album, "Dans ma Chair". Albumul, produs de Phil Ramone, cuprindea piese compuse de Barbelivien şi Bernheim, dar şi de James Taylor sau Lyle Lovett. În iulie, însă, înregistrările au fost întrerupte, din cauza decesului tatălui artistei. Albumul a fost lansat cu întârziere, la 18 martie 1997. La 18 august 1998, a fost scos pe piaţă încă un album live, intitulat "Rendez-Vous".

Următorul album al artistei franceze a fost "Mot de passe", lansat în 1999. Albumul, cu piese compuse de Jean-Jacques Goldman şi Pascal Obispo, iar în 2002, cântăreaţa a lansat un album conceptual intitulat "Piano Bar", versurile cântecelor fiind în mare parte în limba engleză. În decembrie 2003 a apărut albumul "Sexe fort", ajuns la scurt timp pe locul 9 în topurile franceze. Cel mai recent album al Patriciei Kaas a fost lansat în 2008 în format digital, pe internet, şi sub formă de CD în primele luni ale acestui an.

×
Subiecte în articol: patricia kaas albu lansat