x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Bloc-turn peste zonă protejată

Bloc-turn peste zonă protejată

de Iulia Barbu    |    06 Mai 2010   •   00:00

Un imobil de 27 de metri a fost avizat în Piaţa Lahovari de Comisia Naţională a Monumentelor Istorice. Noua construcţie va fi ridicată în spatele unei clădiri, vis-a-vis de Spitalul de oftalmologie.



Decizia finală privind ridicarea noii clădiri îi aparţine Ministerului Culturii. Proiectul care a primit de curând avizele favorabile a avut un parcurs interesant, fiind respins de precedenta Comisie Tehnică de Urbanism şi Amenajarea Teritoriului a Primăriei Capitalei, potrivit unui comunicat al Asociaţiei Salvaţi Bucureştiul.

Ceva mai târziu, în octombrie 2008, imobilul de 27 de etaje a fost respins şi de Comisia Zonală a Monumentelor Istorice. În ciuda nenumăratelor controverse, directorul Direcţiei de Cultură Bucureşti, Eugen Pleşca, a semnat în cele din urmă avizul. Ulterior, Comisia Naţională a Monumentelor Istorice a reanalizat proiectul, posibil în urma unei contestaţii, şi a decis avizarea sa. "Nu este prima oară când Comisia Naţională a Monumentelor istorice avizează proiecte controversate pe care Comisiile Zonale le-au refuzat.

Cazuri similare au avut loc cu proiecte respinse de Comisiile Zonale din Cluj, Iaşi, Braşov", a precizat Nicuşor Dan, Asociaţia Salvaţi Bucureştiul.

×
Subiecte în articol: observator