x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Dan Diaconescu: "Tabăra Blaga-Videanu-Berceanu m-a arestat"

Dan Diaconescu: "Tabăra Blaga-Videanu-Berceanu m-a arestat"

18 Iul 2010   •   00:00
Dan Diaconescu: "Tabăra Blaga-Videanu-Berceanu m-a arestat"

Traian Băsescu "s-a jurat că nu are niciun fel de legătură cu arestarea mea", a spus Dan Diaconescu, povestind în detaliu conversaţiile sale cu preşedintele, după ce a fost arestat. Potrivit omului de televiziune, sunt două teorii în legătură cu arestarea sa: că în spatele acţiunii ar fi tabăra opusă lui Traian Băsescu din PDL, Blaga-Videanu-Berceanu, sau că se doreşte să se dea o lecţie unui mogul.

Dan Diaconescu o arată cu degetul, într-o emisiune la Realitatea TV, pe Procurorul General al României, Laura Kovesi, ca fiind cea care a  redeschis dosarul său. "În realitate, în cazul meu, este o semnătură a Laurei Codruţa Kovesi care ia un dosar încheiat în 2005 de DNA cu NUP, apoi de Parchetul Sector 4, şi de acolo în 6 iulie doamna Kovesi îl ia şi schimbă încadrearea mea din cea de martor în cea ce inculpat. Este clar că doamna Kovesi ori este o procuroare foarte curajoasă sau a primit un telefon de la cineva", acuză jurnalistul.

"Într-o dimineaţă am fost anunţat că mi se percheziţionează casa şi am înţeles, încercând să dau telefoane, că ei căutau o casetă cu doamna Elena Udrea în diferite ipostaze. Prima dată am crezut că nu sunt mascaţi, ci hoţi. Dând telefoane şi auzind că se caută o casetă de acest fel am zis că le-o duc eu. Asta am aflat de la ziarişti care au surse la Parchet. Oficial nu mi-au spus că ei caută o astfel de casetă , ci că e vorba de o casetă cu mine făcând un promo cu un primar din România", a spus Diaconescu în legătură cu percheziţia la locuinţa personală şi la sediul OTV a celor de la DNA.

Diaconescu a lămurit şi povestea telefonului dat preşedintelui: "L-am sunat pe domnul Traian Băsescu şi nu mi-a răspuns, mi-a răspuns doar secretara. După ce am ieşit din închisoare am vorbit din nou cu el, mi-a răspuns de data asta. I-am spus că sunt viitorul preşedinte şi să facem de acum predarea-primirea la Cotroceni, să nu mai aşteptăm până în 2014. Mi-a spus:  dacă ar fi duminica viitoare alegeri, ai avea o şansă. La finalul convorbirii l-am întrebat dacă vrea să intre în Partidul Poporului, mi-a spus că nu vrea, se retrage din politică, dar în glumă a zis că poate să îmi fie consultant. Mi-a spus că pot să îi spun partidului  meu Partidul poporului. Mi-a spus că a văzut că l-am sunat atunci şi şi-a dat seama de ce şi s-a jurat că nu are niciun fel de legătură cu arestarea". Diaconescu a spus că îl crede pe Băsescu şi din motivul că multe secţii de poliţie din România "conduse de domnul Blaga au luat invitaţi de la emisiunile mele".

Diaconescu a avansat două teorii privind motivele pentru care a fost arestat şi cine a stat în spatele mişcării. "Sunt arestat pentru că o parte a puterii vrea asta.  Din păcate pentru mine toate problemele astea au apărut după ce puterea s-a rupt în două. Oamneii ăştia sunt la fel de certaţi cum erau înainte cu Tăriceanu. Sunt două tabere. Una din teroriile împortriva mea este că tabăra opusă lui Traian Băsescu din PDL, Blaga-Videanu-Berceanu, m-a arestat ca să îi arate preşedintelui că îi arestează cel mai bun prieten. Dar ei se apără să ei nu au putere asupra DNA. Cei de la Cotroceni s-au jurat pe mamă, pe copii că nu au nicio legătură cu asta, deşi vrea să precizez că preşeidntele nostru atunci când un om de afaceri a fost arestat abuziv ca şi mine s-a implicat atunci spunând că este o  acţiune nefericită împotriva unui om care dă de muncă la 5.000 de oameni şi omul de afaceri a fost eliberat. O altă teorie este că dintre toţi mogulii României, trebuia să se dea un exemplu, să se arate pisica celorlaţi moguli, şi să îl ia pe cel mai fraier, pe Dan Diaconescu care nu are niciun spate şi nu o să protesteze".

Prim-vicepreşedintele PDL, Adriean Videanu, a negat că ar avea vreo implicare în arestarea jurnalistului.

×
Subiecte în articol: observator