x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Elena Udrea a luat Bucureştiul de la gruparea Blaga-Videanu

Elena Udrea a luat Bucureştiul de la gruparea Blaga-Videanu

de Adriana Duţulescu    |    19 Iul 2010   •   00:00
Elena Udrea a luat Bucureştiul de la gruparea Blaga-Videanu
Sursa foto: Dan Marinescu/Jurnalul Naţional

Biroul Permanent al PDL a decis, prin vot, să o numească pe Elena Udrea preşedinte interimar al organizaţiei PDL Bucureşti. Funcţia era deţinută de Liviu Negoiţă, finul lui Adriean Videanu, iar acesta o preluase de la Vasile Blaga, filiala fiind fieful ministrului Administraţiei.



Vicepreşedintele democrat-liberal Gheorghe Flutur a declarat, la finalul şedinţei, că Elena Udrea va ocupa funcţia de lider al organizaţiei din Bucureşti până la viitoarele alegeri interne, a căror dată nu a fost încă stabilită.

Flutur a explicat că au existat două propuneri pentru preluarea şefiei filialei Bucureşti, Elena Udrea şi Costică Canacheu. "Elena Udrea a avut zece voturi, Canacheu - trei voturi şi şase voturi au fost anulate", a spus democrat-liberalul. El a explicat că discuţiile cu Negoiţă privind renunţarea acestuia la şefia filialei au fost "de mai multă vreme", arătând că, deşi acesta a fost la rândul său absent la şedinţă, "probabil a avut o discuţie cu preşedintele PDL". Potrivit lui Flutur, Negoiţă s-a retras din motive personale. Elena Udrea nu a participat la şedinţa PDL, aşa că promovarea s-a făcut în lipsă. Nici fostul preşedinte al PDL Bucureşti, Liviu Negoiţă, nu a fost prezent.

Numirea Elenei Udrea în fruntea organizaţiei Bucureşti este o lovitură la adresa grupării Blaga-Videanu, la 24 de ore după ce oamenii preşedintelui Băsescu, Monica Macovei şi Cristian Preda, au lansat un atac violent la adresa ministrului Economiei. Eurodeputatul PDL Cristian Preda a declarat duminică seară, la Realitatea TV, că prim-vicepreşedintele partidului, Adriean Videanu, este "o problemă pentru PDL", deoarece a fugit de pe "câmpul de luptă", ascunzându-se în partid după ce a refuzat să candideze pentru un nou mandat la Primăria Capitalei. "Videanu este, în opinia mea, mult prea umflat. El e o problemă pentru PDL pentru că Videanu a abandonat competiţia electorală din 2008 pentru Primăria Bucureştiului.

Deşi acum pare sigur pe sine în interiorul PDL, şi pare sigur că poate câştiga o nouă bătălie în interiorul partidului, atunci când a fost vorba despre o bătălie foarte importantă nu a intrat în competiţie", a opinat Preda. Colega lui
Preda, Monica Macovei, a adus şi exemplul secretarului general al PDL, Vasile Blaga, care a pierdut şi el alegerile din 2008 pentru Primăria Capitalei, iar acum este ministru.

Videanu le-a transmis ieri colegilor săi Cristian Preda şi Monica Macovei că în PDL el are cel mai mare număr de voturi în spate într-o bătălie electorală, după preşedintele Băsescu. Videanu a sugerat că atât Cristian Preda, cât şi Monica Macovei îl vor putea critica abia după ce vor duce o bătălie electorală şi vor avea voturi în spate. "Când Cristi Preda şi Monica Macovei vor duce o bătălie electorală şi vor avea voturi în spate... Vă amintesc că, după preşedintele Traian Băsescu, eu am cel mai mare număr de voturi în spate într-o bătălie electorală, din PDL", a spus liderul PDL.

×
Subiecte în articol: observator