x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Gripa porcină închide o şcoală din Timişoara

Gripa porcină închide o şcoală din Timişoara

03 Noi 2009   •   00:00
Gripa porcină închide o şcoală din Timişoara

Şcoala Generală nr. 7 din Timişoara este închisă, începând de astăzi, pentru o perioadă de şapte zile, după ce acolo au fost confirmate patru cazuri de îmbolnăvire cu gripă A H1N1, la elevi care au intrat în contact cu un psihopedagogul venit din Anglia şi infectat cu virusul gripal.



"Unitatea de învăţământ are obligaţia de a face dezinfecţia, conform măsurilor stabilite de Ministerul Sănătăţii, şi de a asigura pe parcurs materialele necesare pentru curăţenie şi dezinfecţie", se arată într-un comunicat de presă transmis de Direcţia de Sănătate Publică Timiş, citat de Mediafax.

Potrivit sursei citate, DSP Timiş a trimis adrese către toate unităţile sanitare din judeţul Timiş pentru a se restricţiona acccesul persoanelor din afara spitalelor şi pentru a se organiza, în unităţile de primire urgenţe, circuite separate pentru pacienţii care prezintă afecţiuni ale căilor respiratorii acute superioare şi prezintă simptomatologie virală.

O femeie, psihopedagog la Şcoala Generală nr. 7 din Timişoara, care s-a întors recent din Anglia a fost diagnosticată, sâmbătă, cu virusul gripei A H1N1, ea fiind internată pentru câteva zile la Spitalul de Boli Infecţioase din Timişoara. Ea a fost ulterior externată.

La acelaşi spital s-au prezentat luni dimineaţă trei elevi care au intrat în contact cu femeia, ei fiind suspecţi de gripă A H1N1. Directorul Spitalului, Dorin Vancea, susţine că pentru doi dintre elevi a fost confirmată prezenţa virusului, de către laborator. Potrivit sursei citate, la unitatea medicală sunt internate alte şase persoane care sunt tratate pentru gripa A H1N1, fără ca în cazul lor să se mai ceară confirmarea laboratorului, care este suprasolicitat. (V.A.)

×
Subiecte în articol: observator