x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator "Meritul Academic" pentru Adrian Păunescu

"Meritul Academic" pentru Adrian Păunescu

de Diana Scarlat    |    20 Iul 2010   •   00:00
"Meritul Academic" pentru Adrian Păunescu
Sursa foto: Karina Knapek/Jurnalul Naţional

Poetul Adrian Păunescu a primit diploma "Meritul Academic" pentru creaţia literară şi pentru susţinerea proiectelor Academiei Române, în aceeaşi zi în care şi-a sărbătorit ziua de naştere, alături de prieteni.

Diploma i-a fost înmânată de Ionel Haiduc, preşedintele Academiei Române, şi de fostul preşedinte al Academiei, Eugen Simion.
"Sunt bucuros că Academia Română v-a acordat cea mai înaltă diplomă a ei, care până acum a fost acordată numai preşedinţilor de stat. Adrian Păunescu merită foarte mult. Ca senator a făcut două lucruri esenţiale: s-a zbătut pentru o lege care acordă artiştilor şi sportivilor o indemnizaţie de merit cu ajutorul căreia foarte mulţi oameni sunt scutiţi de mizerie, şi s-a bătut şi a obţinut, în stilul lui caracteristic, finanţare pentru publicarea manuscriselor lui Mihai Eminescu", a subliniat Eugen Simion, cu ocazia înmânării premiului marelui poet.

Născut la 20 iulie 1943, în comuna Copăceni, raionul Bălţi din Basarabia, Adrian Păunescu este în continuare şi poetul de suflet al românilor de peste Prut. Poetul Nicolae Dabija i-a adus sărbătoritului omagiul preşedintelui interimar al Republicii Moldova, Nicolae Ghimpu, dar şi invitaţia de a deveni membru al Academiei Republicii Moldova.

×
Subiecte în articol: observator