x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Băsescu are aerul unui om de afaceri

Băsescu are aerul unui om de afaceri

de Gabi Golea    |    29 Iul 2009   •   00:00
Băsescu are aerul unui om de afaceri
Sursa foto: Dragoş Stoica/Jurnalul Naţional

A trebuit să citesc Paris Match ca să aflu ce "bijuterie" de preşedinte ne conduce. Publicitar sau nu, articolul cu pricina ne deschide ochii în prag de alegeri prezidenţiale. Aşa am aflat că avem un preşedinte de toată isprava cu o soţie... traducătoare!



Mărturisesc cu mâna pe inimă: am fost şi ră­mân un fan jurat al re­vistei Paris Match. Nu mi-aş fi închipuit în ruptul capului că o să trăiesc ziua în care, direct din Paris Match, să aflu nişte atât de palpitante noutăţi despre marii bărbaţi ai poli­tichiei româneşti şi doamnele lor.

"Preşe­din­tele Băsescu are ae­rul unui om de afaceri, iar soţia sa Maria a lucrat ca traducătoare şi vorbeşte o franceză excelentă", scrie Paris Match, ediţia Match Belgique. Aşa că - mai bine mai târziu decât niciodată! Pe coperta numărului 410 de la 16 la 22 iulie 2009 al ediţiei belgiene a ultrarafinatului hebdomadar am citit un titlu tipărit cu litere de-o şchioapă: "Albert şi Paola, în România. Voiajul lor de dragoste şi regimul lor". Este vorba, aţi bănuit!, despre vizita pe care au efectuat-o la începutul lunii iulie în România suveranii Belgiei: Regele Albert şi Regina Paola.

Bucuria mi-a fost şi mai mare când am văzut că reportajul augustei vizite beneficiază de opt pagini şi de multe fotografii, una mai ispititoare ca alta. Marea revelaţie am avut-o, însă, atunci când la pagina 22, coloana a doua jos, am citit negru pe alb: "Preşedintele român are tenul bronzat şi ochii strălucitori. Soţia sa, Maria, de asemenea în vârstă de peste 50 de ani, are o alură elegantă (se poate traduce şi "spilcutită" - n.n.) şi chipul rotund al unei păpuşi. Ea a lucrat ca traducătoare şi vorbeşte o excelentă franceză". Uite, vedeţi, de-aia citesc Paris Match-ul! Nici nu ştii câte noutăţi poţi să afli!

×
Subiecte în articol: basescu politic paris match