x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Băsescu i-ar exclude din PDL pe Preda şi pe Voinescu

Băsescu i-ar exclude din PDL pe Preda şi pe Voinescu

de Adriana Duţulescu    |    12 Aug 2010   •   00:00

Traian Băsescu a spus că, dacă el ar fi condus PDL, i-ar fi exclus din partid pe europarlamentarul Cristian Preda şi pe deputatul Sever Voinescu, despre care se spune, în partid, că ar fi exact purtătorii de mesaj ai Palatului Cotroceni. Preşedintele l-a inclus pe lista celor pe care i-ar fi dat afară din partid şi pe senatorul Radu F. Alexandru, care doar cu o zi înainte criticase implicarea prezidenţială în activitatea PDL şi a Guvernului. Băsescu susţine că "nu s-a implicat niciodată în PDL".

"Nu am făcut-o niciodată şi vă asigur că, dacă m-aş fi implicat, PDL ar fi fost mult mai precis în acţiunea politică, iar declaraţii şi tolerarea atitudinilor ostile partidului ar fi fost inexistente. N-ar fi rămas în PDL nici un politician care nu respectă regula de aur a democraţiei interne într-un partid, adică discutăm şi, când am decis, respectăm toţi ce am decis, când a decis majoritatea", a spus Băsescu. "Indiferent că s-ar fi numit Preda, Voinescu, Radu F. Alexandru, nu ar fi fost în partid dacă eu conduceam partidul", a asigurat Băsescu. Confruntarea de idei în partide, susţine şeful statului, trebuie să fie făcută în interiorul partidului. "Nu-ţi poţi permite luxul de a-ţi crea notorietate atacând partidul. Este uşor să faci o declaraţie la televizor să devii important. Nu aşa funcţionează partidele serioase, mai ales în momente de criză. Cred ca au destule de observat la partidele din Opoziţie", a acuzat şeful statului.

Acesta a vorbit şi despre relaţia Guvernului cu parlamentarii PDL, de care atârnă soarta moţiunii de cenzură. Traian Băsescu a spus că se gândeşte să nu mai convoace a treia oară grupurile parlamentare la Snagov pentru a le convinge să îi dea votul de încredere premierului Boc. "Nu ştiu dacă e vorba despre slăbirea susţinerii grupului parlamentar. Nu pot să spun că nu m-a îngrijorat modul cum Guvernul a scăpat de moţiune. A fost evident că au existat parlamentari ai grupului PDL care au votat împotriva Guvernului, dar şi unii care nu au venit. Asta înseamnă că trebuie clarificate lucrurile în relaţia Guvern - în primul rând grup parlamentar PDL", a spus Traian Băsescu.

"În întâlnirile mele la Snagov am văzut un senator care nu a înţeles de ce ne-am întâlnit acolo (Radu. F. Alexandru - n.r.); au fost la solicitarea grupurilor parlamentare, iar eu am răspuns primei întâlniri, pentru că urma o moţiune de cenzură şi, fără o discuţie cu grupurile parlamentare, în mod cert Guvernul cădea. Cea de-a doua am făcut-o, pentru că le promisesem la prima discuţie că vom mai avea o discuţie după moţiunea de cenzură. Acum analizez dacă merită să mai fac a treia discuţie, pentru că văd că sunt politicieni care încearcă să facă un joc pe această temă, pe implicarea mea în partid", a spus şeful statului.

Băsescu a spus că ar da premierul la PSD şi PNL dacă aceste partide ar face reformă, dar nu o va face, deoarece Opoziţia nu merită încrederea sa. "Uitaţi-vă la lipsa de reacţie a acestor politicieni legat de lipsa de soluţii a partidelor de Opoziţie. Mâine aş chema PNL şi PSD la guvernare. Dar, dacă PDL se mişcă greu în sensul reformării României, imaginaţi-vă cum ar fi PSD şi PNL, care le-au creat. Practic, cu ei lumea s-ar opri. Ce te faci să ai asemenea politicieni la guvernare?", spune Băsescu.

×
Subiecte în articol: politic