x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Comisia Udrea, cu ziarişti şi fără Udrea

Comisia Udrea, cu ziarişti şi fără Udrea

de Dana Piciu    |    11 Aug 2009   •   00:00
Comisia Udrea, cu ziarişti şi fără Udrea
Sursa foto: Bogdan Iuraşcu/Jurnalul Naţional

Comisia parlamentară de anchetă în cazul ministrului Turismului Elena Udrea şi-a început şedinţa, în care urmează să-i audieze pe reprezentanţii mass-media care au semnalat nereguli la Ministerul Turismului.



    

Primul dintre jurnaliştii audiaţi la comisia parlamentară de anchetă pentru verificarea modului în care au fost cheltuiţi banii publici de către Ministerul Turismului a fost redactorul şef al Jurnalului Naţional Victor Ciutacu.

Acesta a explicat că ancheta jurnalistică desfăşurată de aproximativ trei săptămâni de Jurnalul Naţional a pornit de la "tornada de apariţii la televizor" a ministrului turismului Elena Udrea şi de la "cheltuieilile desfrânate" făcute de ministerul condus de ea.
"Nu avem documente ascunse, nu avem nimic de negociat nici cu Udrea, nici cu altcineva, nici cu comisia. Am semnalat lucruri strigătoare la cer din acest minister. Am remarcat, în paralel cu avalanşa de imagini la televizor cu doamna Ridzi, o avalanşa de imagini a doamnei Udrea. Ştiu că nimic nu e gratis şi ne-am întrebat cine plăteşte factura pentru toate aceste cheltuieli desfrânate într-un an de criză", le-a spus Ciutacu parlamentarilor din comisie.

El a mai arătat că până la începerea publicării anchetelor jurnalistice din Jurnalul Naţional ministrul Turismului a refuzat să ofere ziarului informaţiile cerute în legătură cu subiectele anchetate deşi s-au făcut nenumărate demersuri în acest sens. Ciutacu a mai spus că Jurnalul a cerut Elenei Udrea lista cu jurnaliştii care au primit diurnă în deplasările Ministerului Turismului cu scopul de a o publica în integralitate dar aceasta a refuzat să o trimită invocând protecţia vieţii private.

Jurnalistul a mai arătat că Ministerul Turismului a angajat o casă de avocatură cu 300.000 de euro, iar Jurnalul Naţional s-a întrebat de ce este nevoie de aşa mulţi bani cu această destinaţie. "De ce este nevoie de publicitate pe Eurosport, la sfârşitul sezonului, pe care să o plătim dublu faţă de cea a croaţilor", a mai spus Ciutacu adăugând că a primit din partea croată, în doar trei zile de la solicitare, informaţiile referitoare la publicitatea lor pe Eurosport.

Jurnalistul a mai precizat că Ministerul Turismului a semnat un parteneriat cu BRD, banca la care Elena Udrea are un credit personal de 3 milioane de euro, reeşalonat de bancă pe un an. În urma acestui parteneriat, BRD era beneficiar al publicităţii pe Eurosport de 1,2 milioane de euro.Ciutacu a adăugat că, după apariţia acestui scandal, BRD s-a retras din acest parteneriat. La întrebările deputaţilor, Ciutacu a precizat că nu a primit niciun ordin să înceapă investigaţiile în privinţa Elenei Udrea, că nimeni nu i-a cerut bani Elenei Udrea şi că este vorba despre o acţiune jurnalistică.

Nu o sa ma creada nimeni, dar nu a fost o comanda politica
Jurnalistul a spus ca articolele despre Elena Udrea nu sunt o comanda politica, "desi nu o sa ma creada nimeni". Mai mult, nu ar fi avut cum sa fie asa deoarece el nu e "omul" nimanui, nici macar al lui Dan Voiculescu, desi este seful sau.
"Raspunsul meu a fost foarte clar: nu a fost o comanda politica. Nu fac parte din cercurile nimanui, nu fac parte din cercurile lui Dan Voiculescu", a spus Ciutacu.

In sprijinul acestor afirmatii, el a povestit cum, din cauza emisiunii "Vorbe Grele" pe care o realizeaza la Antena2 si in care l-a avut drept invitat pe Sorin Oprescu, Alianta PSD+PC a fost la un pas de a nu se mai realiza. (ziare.com)

×
Subiecte în articol: politic comisia udrea