x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ioan T. Morar, propus consul la Marsilia

Ioan T. Morar, propus consul la Marsilia

de Oana Dobre    |    07 Sep 2010   •   00:00
Ioan T. Morar, propus consul la Marsilia

Referatul cu nominalizarea "deontologului" e pe masa premierului.



Încă unul dintre "deontologii" pro-băsescieni se pregăteşte să-şi ia "tainul" de la actuala Putere. Ioan T. Morar, editorialist la Academia Caţavencu şi vârf de lance portocalie pe internet, a fost propus de Ministerul de Externe în funcţia de consul general al României la Marsilia. Referatul ministrului Teodor Baconschi, fost coleg cu Morar la ziarul Cotidianul, se află în acest moment pe masa premierului Emil Boc, au declarat pentru Jurnalul Naţional surse guvernamentale. Propunerea a fost, de altfel, confirmată oficial de Ministerul de Externe. "Dl Ioan T. Morar a figurat printre propunerile MAE pentru ocuparea unei funcţii de consul general al României. Pentru moment, propunerile sunt în curs de analiză", se arată într-un răspuns al ministerului la o solicitare transmisă de ziarul nostru în baza Legii privind liberul acces la informaţiile de interes public.

Contactat de Jurnalul Naţional, Ioan T. Morar a confirmat şi el existenţa propunerii MAE. Întrebat care sunt referinţele profesionale care îl califică pentru funcţia de consul general, Morar a răspuns: "Mă califică realizările şi faptul că sunt absolvent de limba franceză". La observaţia că nici una dintre acestea nu reprezintă o calificare profesională în domeniul diplomatic, editorialistul a răspuns: "Calificările se mai fac şi pe parcursul vieţii. Nici Lucian Blaga nu avea vreo calificare înainte de a fi numit într-un post diplomatic". Ioan T. Morar a negat că ar exista vreo legătură între articolele sale favorabile la adresa Puterii sau relaţia colegială cu Teodor Baconschi şi propunerea Ministerului de
Externe.

Ioan T. Morar s-a remarcat prin zeci de articole în care se erijează fie în apărător al deciziilor politice luate de preşedintele Traian Băsescu, fie în critic acid al Opoziţiei, comentarii publicate în ziarul Cotidianul până în august 2009 şi ulterior pe platforma online Voxpublica şi pe blogul personal. De menţionat că Ioan T. Morar şi Teodor Baconschi au încetat aproape simultan colaborarea cu Cotidianul, imediat după preluarea ziarului de Cornel Nistorescu.

×
Subiecte în articol: politic