x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Transformarea unei garsoniere în apartament

Transformarea unei garsoniere în apartament

de Georgiana Teodorescu    |    20 Feb 2010   •   00:00
Transformarea unei garsoniere în apartament

Proiectul prezentat astăzi este conceput pentru tranformarea radicală a unei locuinţe cu un spaţiu multifuncţional deschis într-una mai intimă, cu încăperi separate pentru zonele de zi şi de noapte. Deşi pare simplu, etapele care au dus la o bună finalizare sunt complexe, fiecare detaliu de compartimentare fiind în raport direct cu mobilarea, şi chiar cu decorarea finală.

REZOLVAREA FUNCŢIONALĂ
Faza definitorie a fost aceea în care s-a renunţat la câteva ştraifuri de pereţi neportanţi, pentru a se putea trasa curat şi logic peretele de ghips carton care să despartă cele două zone ce se doreau obţinute. Pentru a lăsa totuşi spaţiul să respire, s-a înglobat bucătăria în zona de zi şi s-a suplimentat iluminarea holului printr-un rând de cărămizi Nevada de culoare lila în zona intrării.

Modificând zona iniţială de depozitare (cu un acces greoi din hol) s-a obţinut un spaţiu pentru un dressing cu o adâncime ce permite depozitare pe două rânduri a hainelor, făcând posibil accesarea rapidă prin rotirea lor în funcţie de sezon. Acest spaţiu este închis cu un sistem de trei uşi glisante din MDF vopsit alb, care maschează sistemele de glisare, făcând astfel parte din perete.

DEFINIREA ESTETICĂ
Cromatica amenajării este simplă, cu o bază generală de elemente albe şi accente mov, lila şi metalice, potrivite direcţiei stilistice moderne. Mobilierul a fost realizat la comandă din MDF vopsit, pentru a putea valorifica la maximum toate spaţiile rezultate din compartimentare. Pardoselile sunt uniforme pe întregul spaţiu (parchet startificat de nuc), cu excepţia băii, pentru care s-a ales ceramică în culoare pastelată.

Proiect conceput de arhitect Florin Negru
Tel: 0734.162.887

×
Subiecte în articol: proiect de interior