x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport EXCLUSIV / Viborg, favorită în lupta pentru Cristina Neagu. Oltchim o ia pe Vizitiu!

EXCLUSIV / Viborg, favorită în lupta pentru Cristina Neagu. Oltchim o ia pe Vizitiu!

de Ovidiu Ciutescu    |    24 Feb 2009   •   00:00
EXCLUSIV / Viborg, favorită în lupta pentru Cristina Neagu. Oltchim o ia pe Vizitiu!

160 de mii de euro avea de plătit, până pe 23 ianuarie, Rulmentul Braşov către jucătoarele Cristina Neagu şi Patricia Vizitiu. Altfel, clubul patronat de Doru Florescu, pierdea cele mai promiţătoare jucătoare ale handbalului românesc. "Nu am primit niciun act prin care Rulmentul să demonstreze că cele două jucătoare şi-au luat banii. De astăzi sunt libere de contract", a declarat pentru jurnalul.ro Mihai Marinescu, secretar general al FRH. Cele două jucătoare vor fi declarate oficial libere de cotract astăzi, în şedinţa Comisiei de Soluţionare a Memoriilor a FRH, programată la ora 11.00.



Dramă în handbalul braşovean. Singura echipă din România capabilă să ţină piept dream-team-ului de la Oltchim, Rulmentul Braşov, angrenată şi în lupta pentru Cupa EHF, pierde cele mai promiţătoare talente pe care le are handbalul românesc. Interul drept Patricia Vizitiu şi centrul Cristina Neagu au fost declarate în această dimineaţă "jucătoare libere de contract". Conform conducerii FRH, prin vocea lui Mihai Marinescu, "cele două şi-au încetat de astăzi raporturile contractuale cu echipa din Braşov şi se pot transfera unde doresc. Aseară am vorbit cu conducerea Braşovului şi au promis că ne vor trimite o copie după viramentele făcute către sportive. Nu au făcut acest lucru. Singura posibilitate ca cele două să mai evolueze acolo o reprezintă încheierea de noi contracte de joc. Dar mă îndoiesc că se va întâmpla aşa ceva atâta timp cât nu au avut cum să le plătească acum!" Conform unor surse credibile din cadrul clubului vicecampion, cele două jucătoare aveau de primit o sumă totală de circa 160 de mii de euro!

"Nu îmi vine să cred!"

Cu două ore înaintea antrenamentului de dimineaţă, Herbert Muller, antrenorul Rulmentului, părea un om dezorientat. "Ce să vă spun eu? Nici nu am vorbit cu patronul pentru că nu mi-a răspuns la telefon. De ieri îl tot caut. Doar domnul preşedinte al secţiei de handbal, Raimond Mahler, mi-a confirmat că ambele sunt jucătoare libere. Am apucat să vorbesc cu Neagu, aflată la lotul naţional, şi mi-a spus că până nu i se dau toţi banii, nu mai joacă aici", spune pentru jurnalul.ro antrenorul ardelencelor. Acesta vede în plecarea celor două începutul sfârşitului, chiar dacă nu vrea să o recunoască făţiş: "Nu îmi pot imagina echipa fără Cristina Neagu. Este argintul nostru viu, este liderul din teren. La doar 20 de ani! Cine se pricepe la handbal cred că a văzut că eram cam singurii din Europa care puteam să dăm fără probleme cu Oltchimul de pământ. Încă mai sper să se poată face ceva pentru că este păcat în primul rând de handbalul românesc".

Salarii neplătite către toată lumea

"Nu ştiu dacă Rulmentul mai are şi alte probleme. Au un litigiu vechi, din 30 decembrie 2008, cu Mariana Târcă. Ei au să îi dea nişte bani, destul de mulţi, pentru perioada în care a fost antrenoare. Datorită acesteia, Rulmentul nu are dreptul să aibă pe bancă un antrenor principal. Muller stă pe bancă doar ca Oficial B. Au mai avut un conflict de muncă cu Lidija Horvath, dar s-a rezolvat", explică Mihai Marinescu. Chiar dacă oficialul FRH lasă să se înţeleagă că treburile încă nu sunt scăpate de sub control la poalele Tâmpei, de acolo informaţiile spun cu totul altceva. Întrebat dacă mai sunt jucătoare pe care poate să le piardă, Herbert Muller a răspuns sec: "Ha, ha, ha...Pe toate!" Gruparea din Braşov are în acest moment de achitat salariile pe perioade cuprinse între 3 şi şase luni către toate componentele lotului. Nici antrenorul nu se află într-o poziţie mai bună: "Şi eu sunt în aceeaşi situaţie, dar sunt căpitanul corabiei, nu? Trebuie să stau aici până la capăt şi să ma încăpăţânez să cred că putem face treabă bunăîn continuare".

Uşă deschisă către Viborg

La 20 de ani, Cristina Neagu reprezintă pentru handbalul românesc o adevărată mină de aur. Este râvnită la fel de tare ca şi Mariana Târcă, pe vremuri, de marile puteri ale handbalului european. Astfel, ofertele stau stivă la uşa acesteia. De asta îşi permite să joace atât de tare cu echipa care a lansat-o în handbalul mare. "Eu cred că va ajunge la oltchim, dar viitorul ei nu este în România", spune Muller pentru jurnalul.ro. Totuşi, o sursă ne-a declarat că viitorul club al Cristinei Neagu este Viborg, echipa creditată cu şansa principală pentru Champions League. "Cristina nu mai are în acest sezon dreptul de a evolua în Liga Campionilor. Acest aspect nu va reprezenta niciun impediment pentru vreo grupare să o legitimeze. Bine era dacă putea să joace până în vară la Braşov, mai luau un ban pe ea. Aşa pleacă gratis! Eu cred că va ajunge la Viborg, echipă care nu doarme când e vorba de astfel de lovituri. Bojana Popovic, vedeta echipei, şi-a rupt ligamentele încrucişate la ultimul meci de Liga campionilor, contra Podravka, şi nu mai poate juca. Neagu o va suplini în campionat. Nu cred că va ajunge la Oltchim", a spus personajul respectiv pentru jurnalul.ro. Viborg este lider în Grupa I Principală a Champions League. În ceea ce o priveşte pe Patricia Vizitiu, se pare că aceasta va ajunge la Rm. Vâlcea, echipă pentru care a amai evoluat până în urmă cu două sezoane.

Ioan Gavrilescu: Nu discut până nu văd!

Oltchim Rm. Vâlcea se abţine să comenteze ceva legat de interesul faţă de aceste jucătoare, "până nu vedem negru pe alb decizia Comisiei FRH". Conform lui Ioan Gavrilescu, preşedintele grupării vâlcene, "nu este corect să fac astfel de afirmaţii până nu este ceva oficial pentru că nu vreau să se spună că noi am influienţat jucătoare, comisii etc. Că vrea ea să plece la Viborg? Să fie sănătoasă! Dacă va fi liberă de contract, stăm de vorbă apoi. Un contract cu cineva nu se poate face peste noapte, deci nu ne temem că pierdem pe X sau pe Y". Nici Radu Voina nu stă departe de acest eveniment. Antrenor şi la Oltchim, dar şi la echipa naţională feminină, Voina pare să fie principala armă a vâlcenilor în negocierile cu Neagu şi Vizitiu. "Eu am vorbit cu jucătoarele şi erau abătute. Se află amândouă la Sighişoara cu lotul naţional. Dacă le vreau la Oltchim? Nu eu decid astfel de lucruri şi nici nu vreau să mă bag în această luptă. Oricum, am înţeles că în regulamentele internaţionale ar exista o chichiţă prin care atât Neagu cât şi Vizitiu să poată juca în Liga Campionilor, dar din semifinale", a comentat Voina pentru jurnalul.ro.



×
Subiecte în articol: sport pană oltchim neagu viborg