x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Teatru Tamara Buciuceanu Botez este mătuşa din America

Tamara Buciuceanu Botez este mătuşa din America

de Oana-Maria Baltoc    |    29 Dec 2009   •   00:00

Teatrul Naţional Radiofonic prezintă în premieră comedia "Mătuşa din America" de Sorin Petrescu, sâmbătă, 2 ianuarie 2010, ora 23:00, la Radio România Actualităţi, în cadrul programului Comedia de sâmbătă seara.



"Mătuşa din America" este o comedie spumoasă despre mirajul îmbogăţirii rapide, mai ales prin moştenire. Această moştenire visată de Saveta şi Mănase Ciovică, soţ şi soţie, interpretaţi de Adriana Trandafir şi Nicolae Urs, pare a proveni de la mătuşa Caliopi din America, rol interpretat de Tamara Buciuceanu Botez - o femeie bărbătoasă, suflet de aur, sentimentală, dar pragmatică prin lunga ei şedere în America. Familia Ciovică este o familie obişnuită de la noi, fără prea mari bucurii şi nevoi, în afară de cele casnice impuse de cele două camere din blocul în care locuiesc. Viaţa lor banal-cotidiană se întrerupe brusc prin sosirea, la momentul potrivit, a mătuşii Caliopi. Ea nu vine cu mâna goală şi nici măcar cu lucruri second-hand, ca de obicei, ci cu propunerea de a fi primit în vizită şi Bumbăcel Balauru, fostul ei iubit din şcoala primară, acum octogenar, interpretat de Alexandru Georgescu, un bătrânel original, bâlbâit, temător, reumatic şi mai ales ipohondru.

Plini de promisiuni, dar fără garanţii, cei doi bătrânei, aparent bogaţi, vor produce o spectaculoasă răsturnare de situaţie, dar nu în beneficiul familiei Ciovică. Noua premieră este semnată de Vasile Manta - regia artistică, Renata Rusu - regia de studio, Mădălin Cristescu - regia muzicală, Silvia Cusursuz şi Mircea Zăvoianu - redactori.

×
Subiecte în articol: teatru