x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie A început săptămâna bobocilor medicinişti

A început săptămâna bobocilor medicinişti

de L. Budin    |    24 Sep 2019   •   10:32
A început săptămâna bobocilor medicinişti

Peste 500 de studenți în anul I, ai Universității de Medicină și Farmacie Carol Davila din Bucureşti sunt aşteptaţi la cea de-a doua ediţie a Freshers’ Week. Manifestarea cuprinde conferinţe, traininguri şi ateliere dedicate bobocilor.

 

Săptămâna bobocilor este programată între 23 şi 27 septembrie şi este organizată de UMF Carol Davila, prin Societatea Studenţilor în Medicină din Bucureşti (SSMB). Manifestarea îşi propune să faciliteze acomodarea studenţilor din anul I, să-i ajute să interacţioneze şi să afle mai multe despre programa școlară, examene, oportunități de voluntariat și reprezentativitate, într-o atmosferă prietenoasă și relaxantă.

Studenţii vor avea șansa să învețe cum să își organizeze timpul, să dea dovadă de diplomație într-un conflict, cum să își stăpânească emoțiile asociate prezentării în fața unei audiențe. Programul este completat de ateliere de teatru şi de dans, urmând ca întreaga experiență să se încheie cu o petrecere de bun venit.

Totodată, participanții se vor putea înscrie la diverse workshopuri, acestea oferindu-le șansa de a desluși tainele chirurgiei sau de a deprinde tehnici de acordare a primului ajutor. Anul acesta, participanții vor avea acces la un workshop interactiv în limba engleză „Topics in the Medical World”, susţinut de un invitat din străinătate. Un alt atelier, organizat în premieră, e menit să ofere o perspectivă originală asupra educaţiei în mediul universitar.

Freshers’ Week, spun organizatorii, reprezintă un pas important către conturarea unei colectivități bazate pe valori și obiective comune.

×