x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Ajutor de la stat pentru copiii de grădiniţă

Ajutor de la stat pentru copiii de grădiniţă

de Theodora Şutiu    |    24 Iun 2019   •   12:30
Ajutor de la stat pentru copiii de grădiniţă
Sursa foto: Dragos Stoica/Intact Images

Un nou proiect de lege, care prevede mărirea sumei primite de copiii înscrişi la grădinţă pe tichet social la 100 de lei şi extinderea eligibilităţii pentru familiile care câştigă 530 lei/lună pentru fiecare membru, a fost depus la Camera Deputaţilor.

Propunerea legislativă modifică Legea nr.248 din 28 octombrie 2015 şi are ca scop creşterea numărului de copii înscrişi în învăţământul preşcolar, mai ales în rândul celor care provin din familii devaforizate: „Tichetele sociale pentru grădiniţă se acordă în cadrul unui program de interes naţional inspirat din programul pilot «Fiecare Copil în Grădiniţă» al Asociaţiei OvidiuRo. Condiţionate strict de frecvenţa copiilor la grădiniţă, tichetele sociale ajută părinţii să acopere unele costuri de bază ale educaţiei preşcolare: gustarea zilnică, rechizite sau o pereche de pantofi. Dacă înainte de lege, rata medie de prezenţă la grădiniţă a copiilor din familii sărace era sub 50%, în al treilea an 74% dintre copii au avut prezenţă regulată”, arată Asociaţia Reality Check, iniţiatoarea proiectului. 

 

46.500 de copii au beneficiat în anul şcolar 2017-2018 de aceste tichete din totalul de 107.000 eligibili, iar în acest an în program sunt înscrişi cel mult 45.000 de copii din cei 79.000 estimaţi.

×