x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Andronescu: Sunt 1.460 de şcoli în ţară cu grupurile sanitare în curte; avem bani în buget ca să rezolvăm problema

Andronescu: Sunt 1.460 de şcoli în ţară cu grupurile sanitare în curte; avem bani în buget ca să rezolvăm problema

05 Feb 2019   •   21:05
Andronescu: Sunt 1.460 de şcoli în ţară cu grupurile sanitare în curte; avem bani în buget ca să rezolvăm problema

Un număr de 1.460 de şcoli din ţară au grupurile sanitare în curte, a precizat marţi ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, adăugând că există bani în bugetul pe 2019 pentru construirea acestora.

"La începutul anului 2018, erau 2.600 de şcoli (cu toaleta în curte - n.r.), diferenţa dintre 1.460 şi 2.600 a fost prinsă în programele PNDL I şi II. Ca urmare ne-au mai rămas acestea, pentru care, din fericire, (...) avem bani în buget, aşa încât sper să fie ultima dată când discutăm despre acest subiect", a declarat ministrul Educaţiei, la Antena 3.

Ea a spus că cea mai potrivită soluţie pentru construirea grupurilor sanitare ar fi să trimită banii la autorităţile locale, fără a exista posibilitatea ca acestea să schimbe destinaţia fondurilor.

"Acum încercăm să găsim care este cea mai potrivită formulă - probabil că cea mai bună ar fi să trimitem banii la autorităţile locale cu această destinaţie, fără posibilitatea să schimbe destinaţia. Există o formulă pe care am analizat-o şi noi la minister să terminăm mai repede, în sensul că există un fel de container, o încăpere care vine echipată şi se aşază pe fosa septică. De aceea, sper să nu dureze aşa de mult construcţia acestor grupuri sanitare lipite de şcoală, în interiorul şcolii", a explicat Andronescu.

Ea a precizat că investiţia se ridică la 70 de milioane de lei.

Potrivit ministrului, cele mai multe şcoli cu grupul sanitar în curte sunt în zona Moldovei. Ea a menţionat că primarii răspund de construcţia acestor toalete. AGERPRES

×