x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie BAC-ul a venit cu Eminescu şi cu emoţii

BAC-ul a venit cu Eminescu şi cu emoţii

26 Iun 2018   •   09:07
BAC-ul a venit cu Eminescu şi cu emoţii

Cei 136.871 de candidaţi înscrişi la prima sesiune din acest an a examenului de Bacalaureat au susţinut ieri proba la limba şi literatura românăă. Ei au avut de rezolvat subiecte din operele lui Mihai Eminescu, Tudor Arghezi, Ion Barbu şi Lucian Blaga. Absolvenţii liceelor cu profil real au avut de redactat un eseu de minimum 400 de cuvinte în care să prezinte particularităţi ale unui text poetic studiat, aparţinând lui Mihai Eminescu sau lui Tudor Arghezi, iar cei de la liceele cu profil uman - tot un eseu de minimum 400 de cuvinte în care să prezinte particularităţi ale unui text poetic aparţinând lui Ion Barbu sau lui Lucian Blaga. La primele două subiecte, absolvenţii de liceu, atât de la uman cât şi de la real, au avut de rezolvat cerinţe pe baza textelor "Note de călătorie" de Anton Holban şi "Ultima oră" de Mihail Sebastian. Pentru susţinerea probelor scrise sunt deschise 440 de centre de examen. Astăzi se  desfăşoară proba la Limba şi literatura maternă pentrupentru persoanele de naţionalitate maghiară, germană, sârbă, slovacă, croată, turcă, ucraineană şi italiană.

Doi candidaţi au fost eliminaţi în Capitală de la prima probă scrisă a Bacalaureatului pentru tentativă de fraudă, potrivit purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti.

Miercuri va avea loc proba obligatorie a profilului, iar ultima probă scrisă din această sesiune, cea la alegere a profilului şi specializării este programată joi. Afişarea primelor rezultate, care se va face în centrele de examen şi pe site-ul bacalaureat.edu.ro, este prevăzută pentru data de 4 iulie, până la ora 12,00.
 

 



 

×
Subiecte în articol: bacalaureat 2018