x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Banii, pe înţelesul copiilor de liceu

Banii, pe înţelesul copiilor de liceu

de Theodora Şutiu    |    25 Mar 2019   •   12:18
Banii, pe înţelesul copiilor de liceu

Proiectul „Educaţie Financiară pentru liceu” se va desfăşura până la finalul anului şcolar în curs, în licee din Bucureşti, Botoşani, Alba Iulia, Craiova şi Drobeta-Turnu Severin. Elevii din unităţile înscrise vor învăţa noţiunile de bază ale acestui domeniu cu ajutorul manualului gratuit pus la dispoziţie de către Asociaţia pentru Promovarea Performanţei în Educaţie (APPE).

Proiectul îşi propune să implice profesorii, copiii şi părinţii acestora în activităţi de educaţie financiară, să contureze astfel o imagine asupra modului în care banii sunt percepuţi, cheltuiţi, economisiţi, împrumutaţi, investiţi în societatea de azi, concomitent cu dobândirea unor abilităţi de gestionare a banilor şi asigurarea unei stabilităţi financiare personale.

Manualul de educaţie financiară pentru liceu este un instrument ce le dezvăluie tinerilor interesaţi de domeniul financiar noţiuni de bază despre Banca Naţională a României, sistemul bancar românesc, economisire, creditare, instrumente de plată, internet banking, carduri, comerţ electronic, buget, drepturile consumatorului de produse şi servicii financiare.  

 

„Cu proiectul «Educaţie Financiară pentru liceu» suntem aproape de momentul în care putem spune că am reuşit să acoperim toate palierele de vârstă, copiii având la dispoziţie în fiecare etapă a parcursului şcolar manuale de educaţie financiară” 

Ligia Golosoiu, preşedinte APPE 

×