x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Bătaie pe locurile pentru dentişti, la examenul de rezidenţiat 2018  

Bătaie pe locurile pentru dentişti, la examenul de rezidenţiat 2018  

19 Noi 2018   •   09:56
Bătaie pe locurile pentru dentişti, la examenul de rezidenţiat 2018  

Peste 8.400 de absolvenți ai facultăţilor de Medicină au susținut, ieri, examenul de intrare în Rezidențiat, la nivel naţional, un număr record în ultimii ani. Concursul a fost organizat în centrele universitare din Bucureşti, Cluj-Napoca, Craiova, Iaşi, Târgu Mureş şi Timişoara, pentru domeniile medicină, medicină dentară şi farmacie, iar concurenţii s-au luptat pentru unul dintre cele peste 5.400 de locuri scoase la concurs de Ministerul Sănătăţii.

De departe, cel mai căutat domeniu a fost medicina dentară, unde s-au înscris 600 de candidaţi, pe un total de 95 de locuri, concurenţa fiind, astfel, de şase pe loc. Pe domeniul Medicină concurenţa a fost de doi pe un loc. Aici, au fost repartizate, anul acesta, 1.208 locuri şi au candidat 2.406 medici. La Farmacie au fost înscrişi 243 de candidaţi, care au concurat pe 60 de locuri.

Potrivit ministrului Sănătăţii, în acest an au fost suplimentate locurile la acele specialităţi unde este deficit de medici, cum ar fi, spre exemplu, medicina de familie şi epidemiologia. Aceste specializări nu se regăsesc, însă, nici pe departe printre cele preferate de absolvenţii de Medicină, iar acest lucru ar trebui să fie o temă serioasă de lucru pentru cei care conduc frâiele Ministerului Sănătăţii. 

Potrivit unui sondaj realizat de Grile-Rezidenţiat.ro, dintre cele 66 de specializări, cele mai dorite sunt: psihiatrie, cardiologie şi dermatovenerologie.

 

Aproximativ 40% dintre concurenţi (3.250) au susţinut examenul în centrul universitar Bucureşti, pentru aceştia fiind repartizate 51 de săli, în cinci locaţii diferite din Capitală.

 

×