x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie BUCHAREST SUMMER UNIVERSITY pune România pe harta viitorului eeconomiei internaţionale

BUCHAREST SUMMER UNIVERSITY pune România pe harta viitorului eeconomiei internaţionale

01 Sep 2016   •   11:51
 BUCHAREST SUMMER UNIVERSITY pune România pe harta viitorului eeconomiei internaţionale

Viitorii economiști ai lumii, zeci de studenți străini din peste 25 de țări precum Marea Britanie, Germania, Rusia, Chile, Polonia, dar si altele mai exotice cum ar fi Tanzania, Peru sau Mexic au absolvit cursurile școlii internaționale de vară Bucharest Summer University, cel mai important eveniment din Romania care reuneste anual tineri economisti din toate colturile Europei si ale lumii.

BUCHAREST SUMMER UNIVERSITY, un eveniment internațional dedicat tinerilor economisti

Tinerii economisti au lucrat impreuna  cu cei mai buni specialiști în domeniu şi profesori de renume mondial. La cea de-a 12-a ediție a Bucharest Summer University, studenții au dezbătut principalele provocari ale managementului public si au prezentat tendințele viitoare în administrație, toate raportate la particularitățile culturale ale țărilor de origine și la valorile mediului de afaceri european.

 “A fost o experienţă plină de emoţie, în care participanţii s -au distrat, au învăţat, au cunoscut România, s-au cunoscut între ei şi au făcut schimb de experienţă de la o ţară la alta”, spune Mădălina Constantin, reprezentant HR și organizator al evenimentului.

Tineri economiști din toată lumea, susținuți de Fundația Dan Voiculescu

Școala de vară organizată de Academia de Studii Economice din București, prin intermediul Senatului Studenților și cu parteneriatul Fundației Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României a devenit un element important de promovare a brandului de țară, prin educație.

De nouă ani, fundația este partener educațional în realizarea Bucharest Summer University datorită potențialului educativ imens pe care îl oferă evenimentul, atât la nivel național cât și internațional.

„Este o onoare pentru noi să fim, pentru al nouălea an consecutiv, parteneri ai Bucharest Summer University. Am întâlnit aici tineri extraordinari care, prin cunostintele și implicarea lor,  vor contribui la dezvoltarea României și de ce nu, a lumii”, a declarat Trisi Cristea, director al Fundației Dan Voiculescu.

România, promovată prin cultură și educație de excepție

O dovadă a faptului că școala de vară este un proiect de succes este dată de numarul mare de inscrieri. În cei 12 ani de existentă, mii de tineri s-au inscris iar peste 600 dintre acestia au urmat cursurile școlii de vară. În acest an, studenți din Chile, Marea Britanie, Coreea de Sud, Polonia, Belgia, Rusia, Germania, Armenia, Grecia, Albania sau Croația, au făcut schimb de idei și experiență, creându-se astfel un puternic schimb de perspective între aceștia.

 Mai mult decât atât, tinerii au creat un liant între diversele tradiții și culturi iar zecile de naționalități s-au întâlnit în Grădina Valorilor Românești din parcul Lumea Copiilor din Capitală, în cadrul evenimentului Global Village, organizat de Fundația Dan Voiculescu. Aici, participanții și-au prezentat cultura, obiceiurile, porturile traditionale, mâncarea și bautura specifice țărilor din care provin și au făcut cunoștință cu tradițiile și cultura românească.

De peste 25 de ani, Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României susține și promovează tinerii care fac performata si valorile autentice.

 

 

×