x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Bursele JTI pentru Jurnaliști, la Bruxelles

Bursele JTI pentru Jurnaliști, la Bruxelles

26 Feb 2019   •   12:06
Bursele JTI pentru Jurnaliști, la Bruxelles

Bursele JTI pentru Jurnaliști sărbătoresc anul acesta 20 de ani de la înființare. În cadrul programului, 10 ziariști au efectuat o vizită de lucru de o săptămână la instituțiile europene din Bruxelles, la NATO, la diverse organisme sau organizații: Comisia Europeană, Parlamentul European, Consiliul Uniunii Europene, Reprezentanța Permanentă a României la UE, noul sediu al NATO, redacțiile POLITICO și Euronews etc.

Între cei 10 ziariști s-a remarcat reporterul Antena Group, Corina Matlinschi. Câștigătorii etapei de internship din această ediție sunt jurnaliștii Gabriel Avăcăriței - Energynomics și Cătălin Deacu - TVR. Programul, cel mai longeviv și singurul de acest tip, a fost lansat în anul 2000, cu susţinere privată, ca o continuare a stagiilor de pregătire pentru ziariștii și comunicatorii instituționali din țările Europei Centrale și de Est, derulate în anii ‘90 de National Forum Foundation, cu sprijinul autorităților SUA.

Obiectivul programului de-a lungul acestor ani a fost dezvoltarea cunoștințelor și abilităților jurnaliștilor, prin expunere la realitățile democrațiilor dezvoltate, cunoașterea unor medii culturale diverse și practică profesională specializată, mai întâi în Statele Unite, iar ulterior la Bruxelles. Programul este organizat de Ad Media Consult, clubeconomic.ro, cu sprijinul foștilor bursieri și susținerea JTI România.

×
Subiecte în articol: burse jurnalişti