x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Calendarul examenului de Bacalaureat 2020 a fost aprobat

Calendarul examenului de Bacalaureat 2020 a fost aprobat

25 Mai 2020   •   11:25
Calendarul examenului de Bacalaureat 2020 a fost aprobat

Noul calendar de organizare și desfășurare a examenului național de Bacalaureat – 2020 a fost a aprobat, prin ordin al ministrului Educației, Monica Anisie. Documentul urmează să fie publicat în Monitorul Oficial.

Potrivit noului ordin, în contextul epidemiologic actual, se consideră centru de examen unitatea de învățământ la care s-au înscris cel puțin 30 de candidați proveniți din seria curentă și/sau din seriile anterioare.

Până la data de 8 iunie 2020, Comisia județeană de bacalaureat/a municipiului București va nominaliza centrele de examen dintre unitățile de învățământ care îndeplinesc condițiile enumerate mai sus și centrele zonale de evaluare, precum și unitățile de învățământ arondate acestora. Centrele zonale de evaluare se organizează pentru minimum 500 de candidați și maximum 1.000 de candidați.

Ministerul Educației a transmis, printr-un comunicat de presă, că elevii care se află în izolare sau cei confirmați pozitiv cu noul coronavirus, dar și cei care au diferite afecțiuni cronice sau cei care prezintă un risc crescut de infecție/de a dezvolta complicații asociate infecției Sars-CoV-2 vor susține probele pentru examenul național de Bacalaureat conform unei proceduri speciale, elaborate de către Ministerul Educației și Cercetării și Ministerul Sănătății.

„Echivalarea și recunoașterea competențelor lingvistice și digitale se vor realiza în perioada 11-17 iunie 2020, conform unei metodologii realizate de Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație și aprobate prin ordin de ministru. Pentru examenul național de Bacalaureat, supravegherea probelor scrise va fi asigurată, pentru fiecare sală de examen, de minimum un profesor asistent”, se arată în comunicat.

Calendar Bacalaureat 2020

Candidații se înscriu pentru examenul de Bacalaureat în perioada 3 – 10 iunie , iar între 11 și 17 iunie 2020 are lor echivalarea și recunoașterea competențelor lingvistice și digitale.

În 22 iunie 2020 are lor proba de Limba și literatura română – proba E a) – proba scrisă, în 23 iunie 2020 - Limba și literatura maternă – proba E b) – proba scrisă, în 24 iunie 2020 - Proba obligatorie a profilului – proba E c) – proba scrisă, iar în 25 iunie 2020 se desfășoară Proba la alegere a profilului și a specializării – proba E d) – proba scrisă.

Afișarea rezultatelor la probele scrise va avea loc în 30 iunie 202, până la ora 12.00.

Tot în 30 iunie se pot depune contestații în intervalul orar 16.00 – 20.00.

În data de 1 iulie 2020 se pot depune contestații în intervalul orar 8.00 – 12.00.

Între 1 și 4 iulie 2020 se rezolvă contestațiile, iar în 5 iulie se afișează rezultatele finale.

Centrele de examen trebuie să îndeplinească mai multe condiții: sălile de examen să fie organizate astfel încât în fiecare sală, candidații să fie repartizați la o distanță de minimum 2 metri unul față de celălalt stânga/dreapta – față/spate; sălile de examen și sălile în care își desfășoară activitatea comisia din centrul respectiv se află, de regulă, în aceeași clădire. De asemeena, sălile trebuie să aibă sisteme de supraveghere audio-video.

Sursa: Mediafax

×
Subiecte în articol: Bacalaureat 2020