x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Cât costă să fii student în România 

Cât costă să fii student în România 

de Theodora Şutiu    |    12 Iul 2018   •   22:50
Cât costă să fii student în România 

Febra admiterii la facultate a început ieri, iar instituţiile de învăţământ superior pun la bătaie mii de locuri cu taxă, la nivel naţional, pentru tinerii care nu reuşesc să intre la buget. Taxele de şcolarizare stabilite de conducerile universităţilor variază de la 2.200 de lei până la 19.100 lei.

Cea mai scumpă facultate rămâne cea de Film din cadrul Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografie I.L. Caragiale, cu o taxa anuală de școlarizare de 19.100 lei (4.100 euro). La mare distanță, pe locul al doilea, se află Facultatea de Medicină din cadrul Universității de Medicină și Farmacie Carol Davila, unde studenții plătesc 9.000 de lei pe an.

La polul opus, cele mai mici taxe sunt plătite de studenții de la Universitatea Națională de Apărare Carol I (2.200 lei), precum și de cei de la SNSPA (2.200 de lei), cu mențiunea că în cazul acestora din urmă decanatele au politici speciale în stabilirea taxelor pentru cea de-a două specializare.

La Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca, una dintre cele mai căutate facultăţi este cea de Matematică şi Informatică, unde taxa de studii este de 2.500 lei pentru Matematică, 3.000 pentru Matematică-Informatică şi 3.600 pentru Informatică. Tinerii pasionaţi de geografie vor plăti 2.800 de lei.

 

 

 

×
Subiecte în articol: student taxe