x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Cioloş, huiduit de sindicaliștii din Educație: ”Dacă îmi cereţi să rezolv într-un an, ce nu s-a rezolvat în 4-5 ani de zile, nu se poate”

Cioloş, huiduit de sindicaliștii din Educație: ”Dacă îmi cereţi să rezolv într-un an, ce nu s-a rezolvat în 4-5 ani de zile, nu se poate”

de Antena 3    |    18 Noi 2016   •   19:44
Cioloş, huiduit de sindicaliștii din Educație: ”Dacă îmi cereţi să rezolv într-un an, ce nu s-a rezolvat în 4-5 ani de zile, nu se poate”
Sursa foto: Intact Images

Peste 100 de sindicalişti din învăţămant şi salariaţi disponibilizaţi ai companiei Fortus, care protestau de la primele ore ale dimineţii în faţa prefecturii din Iași, l-au huiduit pe premierul Dacian Cioloş, aflat într-o vizită de lucru.

”Dacă îmi cereţi să rezolv într-un an cu bugetul pe un an, ce nu s-a rezolvat în 4-5 ani de zile, nu se poate. Diminuările din învăţământ au fost greşeli”, le-a spus premierul sindicaliştilor din învăţământ, făcând referire la diminuările salariale cauzate de ordonanţ 20 pentru secretarii şi contabilii din învăţământ, ce au avut scăderi între 150 şi 1100 de lei din salariu, potrivit antena3.ro.

 

Sindicaliştii din învăţământ au şi o lista de revendicări pe care i-au înmânat-o premierului. Aceştia solicită plata hotărârilor judecătoreşti privind dobânda legală, revenirea la salariile din iulie 2016 pentru secretari şi contabili, aprobarea degrevării de două ore profesorilor cu 25 de ani de vechime şi gradul didactic I. Salariaţii Fortus care au ieşit vineri în stradă au cerut o întâlnire cu premierul.

VIDEO, pe antena3.ro

 

×
Subiecte în articol: dacian ciolos cioloş educatie