x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Concursul „Experiențe Erasmus+ 30” premiază studenţii cu o excursie la Bruxelles

Concursul „Experiențe Erasmus+ 30” premiază studenţii cu o excursie la Bruxelles

06 Apr 2017   •   16:21
Concursul „Experiențe Erasmus+ 30” premiază studenţii cu o excursie la Bruxelles
Sursa foto: https://ec.europa.eu/

La împlinirea a 30 de ani de la lansarea programului Erasmus, Reprezentanța Comisiei Europene în România vă propune să rememorați perioada de stagiu Erasmus, fie că ați fost studenți, profesori sau stagiari. Foștii și actualii bursieri Erasmus sunt invitați să participe la un concurs foto, cu o fotografie din propria experiență Erasmus, însoțită de un scurt comentariu (max. 140 caractere), care să explice ce a însemnat Erasmus în viața lor și cum se reflectă acest lucru în imaginea înscrisă în concurs, relatează Reprezentanța Comisiei Europene în România.

“Anul Erasmus” este perceput de cei mai mulți dintre studenți drept cea mai plăcută perioadă a parcursului universitar, iar multe dintre relațiile sau prieteniile care se nasc în acest an trec dincolo de experiența facultății. Vă propunem să vă puneți la treabă nostalgiile și să câștigați, pe baza lor, o vizită de două zile la Bruxelles, în luna iunie 2017, aminteşte sursa citată.

Concursul este deschis cetățenilor români care au beneficiat de programul Erasmus, precum și de oricare dintre programele care, începând cu 2014, au fost înglobate în programul Erasmus+, respectiv: Comenius, Erasmus, Leonardo da Vinci, Grundtvig, Tineretul în acțiune, Jean Monnet, Erasmus Mundus, Tempus, Alfa, Edulink. Pot participa la concurs inclusiv cetățeni români care sunt în prezent beneficiari ai unui stagiu Erasmus+ (adică sunt deja plecați în cadrul programului).

Participanții declarați câștigători vor trebui să facă, în termen de 2 zile de la contactarea lor (în perioada 24 aprilie – 5 mai 2017) dovada participării la unul dintre programele incluse în Erasmus+. Dovada se va face prin trimiterea pe e-mail, în termen de 48 de ore, a certificatului de participare la program, emisă de instituția la care a avut loc stagiul.

Vor fi acordate trei premii, fiecare constând într-o excursie de două zile la instituțiile europene de la Bruxelles, în perioada 6-8 iunie 2017, concurenților care au obținut cel mai mare punctaj, pe baza criteriilor de mai jos:

a. expresivitate și originalitate;

b. acuratețea imaginii;

c. originalitatea comentariului care însoțește fotografia

Fiecare criteriu va fi punctat cu note între 1 și 10. Punctajul maxim ce poate fi obținut este de 30 de puncte.

 

Care este calendarul concursului?

5 aprilie 2017: lansarea concursului

22 aprilie 2017, ora 24:00: termenul limită pentru înscrierea în concurs

24 aprilie – 5 mai 2017: jurizarea și verificarea dovezilor de participare la programul Erasmus+ a candidaților declarați câștigători

9 mai 2017:  anunțarea câștigătorilor

6-8 iunie 2017: vizita la Bruxelles

 

Din juriu va face parte şi redactorul Jurnalul Naţional, Anca Arambaşa.

 

Pentru mai multe, detalii accesaţi site-ul Reprezentanței Comisiei Europene în România 

 

×
Subiecte în articol: erasmus concurs Erasmus+