x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Copiii, afectaţi de programul încărcat

Copiii, afectaţi de programul încărcat

de Monica Cosac    |    20 Sep 2019   •   11:00
Copiii, afectaţi de programul încărcat

Mai multe de jumătate (58%) dintre părinții din România consideră că programul încărcat al copiilor are efect negativ asupra sănătății lor, cauzându-le dureri de cap, după cum reiese dintr-un studiu realizat de Asociația Mame pentru Mame.

Opt din 10 părinți susțin că fiul sau fiica lor s-a plâns cel puțin o dată de astfel de dureri, iar o treime dintre aceștia indică vârstele cuprinse între 7 și 12 ani drept perioada de vârf a durerilor de cap manifestate. În vreme ce un sfert dintre respondenți susțin că frecvența durerilor este redusă, pentru aproximativ 40% dintre copii ele apar lunar, iar aproximativ unul din 10 elevi se confruntă cu ele săptămânal.

Una dintre cauzele acestor dureri se referă la programul încărcat al copiilor, care include școala și activitățile extrașcolare. Două treimi (66%) dintre părinți cred că durerile de cap sunt cauzate de stresul de acasă, iar aproximativ 77% cred că acestea sunt cauzate de stresul de la școală.

Întrebaţi cum aleg să trateze durerile, aproximativ 80% dintre părinți administrează medicamente special create pentru categoria de vârstă, respectiv capsule moi masticabile.

×