x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Cum înveţi uşor o limbă străină

Cum înveţi uşor o limbă străină

24 Sep 2018   •   18:50
Cum înveţi uşor o limbă străină

În prezent, cunoaşterea unei limbi străine a devenit o necesitate, dincolo de avantajele pe care vi le oferă în viaţă vorbirea fluentă a uneia sau a mai multor limbi de circulaţie internaţională. Pentru cei care încă nu ştiu să vorbească o limbă străină, timpul nu este pierdut. Aveţi nevoie de perseverenţă şi mult exerciţiu, iar în câteva luni problema ar putea fi rezolvată.

Dacă timpul vă este limitat, luaţi-vă o pauză de câteva minute, intraţi pe Youtube și căutaţi melodiile preferate sau urmăriţi orice clip în engleză și încercaţi să fredonaţi și să repetaţi cuvintele. Puteţi sări peste cele mai grele, important este să continuaţi, pentru ca să prindeţi ușor accentul în timp ce savuraţi clipul. În acelaşi timp, este obligatoriu să vă stabiliţi un plan de acţiune, un program de studiu zilnic, în funcţie de posibilităţile voastre. Dicţionarul, gramatica de bază a limbii străine şi un ghid de conversaţie sunt instrumentele indispensabile pe care trebuie să le aveţi atunci când vă hotărâţi să începeţi. Pentru a obţinute rezultate optime după doar câteva luni, este recomandabil cel puţin o oră de studiu intensiv în fiecare zi. Alfa- betul şi regulile de pronunţie sunt primele care trebuie memorate. Pentru a dobândi o pronunţie cât mai corectă este recomandabil să ascultaţi materiale audio în limba respectivă, pentru a înţelege ritmul şi intonaţia. Totodată, atunci când nu aveţi cu cine purta un dialog în casă, nu ezitaţi să repetaţi singuri cu voce tare expresiile şi propoziţiile învăţate, aşa vă veţi obişnui să pronunţaţi cât mai corect.

Urmăriţi filme fără subtitrare, citiţi direct în limba străină. Chiar dacă la început misiunea pare aproape imposibilă, veţi deduce acţiunea din context, iar pe parcurs, vă veţi obişnui cu cuvintele şi veţi înţelege singuri dialogul.

Vocabularul important

Dacă la început învăţaţi cuvintele de bază ale limbii respective, adică salutul, zilele săptămânii, cifrele etc., pe parcurs vocabularul se adaptează contextului, învăţaţi termenii specifici locului de muncă (dacă este cazul), să purtaţi o discuţie într-un magazin, farmacie etc. Vocabularul trebuie prioritizat în funcţie de nevoile fiecăruia, iar pentru a putea purta o conversaţie fluentă, trebuie să învăţaţi cel puţin 1.000 de cuvinte din limba străină.

×