x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Cursuri şcolare suspendate în judeţele Dolj, Ilfov, Constanţa, Giurgiu şi în Capitală

Cursuri şcolare suspendate în judeţele Dolj, Ilfov, Constanţa, Giurgiu şi în Capitală

25 Feb 2018   •   20:53
Cursuri şcolare suspendate în judeţele Dolj, Ilfov, Constanţa, Giurgiu şi în Capitală
Sursa foto: Christian Silva/Intact Images

Cursurile şcolare vor fi suspendate integral în judeţele Dolj şi Ilfov, respectiv în Capitală, luni şi marţi, din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile.

Potrivit unui comunicat de presă al MEN, în judeţul Constanţa, cursurile vor fi suspendate integral în ziua de luni, iar în municipiul şi în judeţul Giurgiu, cursurile vor fi suspendate atât luni cât şi marţi cu excepţia grădiniţelor cu program prelungit din municipiul Giurgiu.

"Informaţiile au fost comunicate de inspectoratele şcolare judeţene, respectiv Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti (ISMB), în urma deciziilor luate la nivel local în comandamentele pentru situaţii de urgenţă", afirmă sursa citată.

MEN reaminteşte că, în situaţii deosebite, bine fundamentate, în funcţie de condiţiile climatice şi de specificul zonei şi al şcolii, inspectoratele şcolare judeţene şi/sau Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti pot aproba, la cererea conducerii unităţilor de învăţământ, modificări ale structurii anului şcolar.

Acestea se pot aproba numai în măsura în care se asigură parcurgerea integrală a programelor şcolare. În cazurile de faţă, orele de curs vor fi recuperate conform calendarului stabilit de fiecare unitate de învăţământ, cu aprobarea inspectoratelor şcolare judeţene, respectiv ISMB. AGERPRES

×
Subiecte în articol: cursuri suspendate