x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Dacian Cioloş susţine că reforma educaţiei în România trebuie să plece de la dascăli

Dacian Cioloş susţine că reforma educaţiei în România trebuie să plece de la dascăli

18 Oct 2018   •   16:00
Dacian Cioloş susţine că reforma educaţiei în România trebuie să plece de la dascăli

Fostul premier Dacian Cioloş, preşedinte fondator al Mişcării România Împreună (RO+), a afirmat joi că reforma educaţiei în ţara noastră trebuie să plece de la dascăli. 

Într-un comunicat transmis joi, Mişcarea România Împreună "cheamă societatea românească să trateze cu respect şi cu echilibru profesorii, învăţătorii şi educatorii din România şi să nu cadă în capcana unor interpretări dezechilibrate ale opiniilor despre această categorie socio-profesională pe baza unor date parţiale furnizate de studiile sociologice". 

Potrivit RO+, dascălii din România se situează pe poziţii mult mai echilibrate şi democratice decât majoritatea societăţii şi acest lucru merită apreciat la justa sa valoare. 

"Campania permanentă de învrăjbire între categoriile sociale, practicată de actuala putere formată de PSD şi ALDE, de când se află la guvernare, este una programatică pentru a dezbina societatea românească", se arată în comunicat. 

În opinia preşedintelui fondator al RO+, corpul profesoral "este de departe mai echilibrat şi mai deschis valorilor democratice". 

"Este un semn bun şi este mai clar ca niciodată că reforma educaţiei în România trebuie să plece de la dascăli. Faptul că PSD a încercat să închidă gura acestor oameni prin măriri de salarii este tipic pentru acest partid, care se dovedeşte incapabil să înţeleagă mecanismele fundamentale prin care funcţionează o societate şi o comunitate responsabilă de viitorul României", a spus Cioloş. 

El a mai arătat că "este urgentă reconsiderarea aportului educaţiei în dezvoltarea României, dar şi nevoia de îmbunătăţire a acesteia". 

"Am rămas în urmă la multe capitole, de la înzestrarea şcolilor şi renovarea spaţiilor de învăţământ până la modul în care sunt trataţi cei care educă tânăra generaţie. Am ajuns într-un punct crucial în care elevii părăsesc şcoala fără să o termine şi dascălii pleacă din ţară, preferând să facă în alte părţi munci diferite faţă de cea pentru care au, în mod evident, o vocaţie personală. Niciun program politic serios, care îşi doreşte să schimbe România în mod real, nu poate face abstracţie de această evidenţă. Învinuirea dascălilor că ar avea porniri netolerante sau nedemocratice în ansamblul lor este o greşeală uriaşă. Vom veni cu un set de măsuri clare şi pertinente care să redea statutul corect acestei categorii sociale în dezvoltarea României", a precizat Cioloş. AGERPRES

×
Subiecte în articol: dacian ciolos