x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Digitalizarea şcolilor: 4.500 de unităţi vor avea acces la internet

Digitalizarea şcolilor: 4.500 de unităţi vor avea acces la internet

28 Sep 2018   •   09:49
Digitalizarea şcolilor: 4.500 de unităţi vor avea acces la internet

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat, ieri, că 4.500 de şcoli gimnaziale din toată ţara vor beneficia de acces la reţelele de date deschise interconectate, inclusiv la internet, prin intermediul unei platforme naţionale integrate de tip campus, graţie unui proiect de Hotărâre, adoptat de Guvern. Şefa Executivului a mai anunţat, de asemenea, adoptarea unor măsuri care vin în sprijinul persoanelor defavorizate.

„Viitorul şi calitatea educaţiei pe care le-o oferim copiilor noştri sunt inevitabil legate de adaptarea continuă a şcolii la evoluţia tehnologică, de modernizarea practicii pedagogice şi de accesul la resurse educaţionale deschise. Aprobăm, astăzi (n.r.- joi), o hotărâre de Guvern extrem de necesară pentru a le oferi cât mai multor copii din România posibilitatea de a utiliza la şcoală, în procesul educaţional, tehnologii informatice cu care ei sunt deja familiarizaţi. Este vorba despre un proiect în valoare totală de aproape 210 milioane lei, prin care 4.500 de şcoli gimnaziale din întreaga ţara vor beneficia de acces la reţele de date deschise interconectate, inclusiv la internet, prin intermediul unei platforme naţionale integrate de tip campus”, a declarat prim-ministrul.

Potrivit premierului, în acest fel, noile generaţii de elevi vor fi pregătite pentru cerinţele erei digitale, proiectul contribuind indirect şi la atingerea de către România a indicatorilor ţintă din Agenda Digitală a Uniunii Europene şi anume - până în 2020 un procent de 50% din instituţiile de învăţământ preuniversitar folosesc tehnologiile web şi resursele educaţionale deschise.

„Ne-am propus, de asemenea, ca prin implementarea acestui proiect să creştem la 15% ponderea profesorilor care utilizează internetul în activitatea pedagogică”,  a mai spus Dăncilă, precizând că o bună parte din fondurile necesare acestui proiect sunt bani europeni, (177 de milioane de lei).

Produse pentru nou-născuţi

„Ne preocupă permanent şi situaţia persoanelor care sunt supuse riscului de sărăcie, excluziune socială şi de marginalizare. Venim astăzi (n.r. - joi) în sprijinul persoanelor defavorizate prin noi măsuri de ajutorare. Mamele cu venituri reduse, aflate în risc de abandon, vor primi produsele necesare îngrijirii nou-născutului în primul trimestru de viaţă”, a mai anunţat, ieri, Viorica Dăncilă, la începutul şedinţei de Guvern.

Pentru toate persoanele din categoriile vulnerabile vor fi acordate produse de strictă necesitate, de două ori pe an, a anunţat premierul. Până acum, aceste produse erau oferite persoanelor vulnerabile o singură dată pe an.

 

 

×
Subiecte în articol: digitalizarea şcolilor