x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Ecaterina Andronescu: Nu am desfiinţat niciodată şcoala profesională

Ecaterina Andronescu: Nu am desfiinţat niciodată şcoala profesională

11 Mar 2019   •   17:04
Ecaterina Andronescu: Nu am desfiinţat niciodată şcoala profesională

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a declarat luni, în plenul Camerei Deputaţilor, la "Ora Guvernului", că nu a desfiinţat "niciodată" şcoala profesională.

"Nu am desfiinţat niciodată şcoala profesională, aşa încât vă rog să vă opriţi totuşi la un moment dat. Dacă continuaţi, dovediţi. Şcoala se poate înfiinţa sau desfiinţa numai prin lege. Niciodată nu am arătat că fac din bugetul MEN cheltuieli iresponsabile. (...) Nu am respins niciodată 'România Educată'. Ne-am angajat în legătură cu o viitoare lege a învăţământului, vom lua în considerare toate opiniile care vor fi exprimate public, dar, în primul rând, va trebui să stabilim cât se poate de clar obiectivele şi viziunea pe care legea trebuie să o dea sistemului de învăţământ - ce fel de personalitate vrem să pregătim în şcolile noastre pentru societatea viitoare", a afirmat Andronescu, dezbaterea politică organizată la solicitarea grupului parlamentar al PNL, având tema "Stopaţi schimbările dăunătoare din învăţământul românesc".

În opinia ministrului, învăţământul dual este calea spre care trebuie să se îndrepte cu totul învăţământul profesional şi trebuie profitat de interesul pe care îl au agenţii economici faţă de acest tip de educaţie.

"Bugetul de anul acesta este, după opinia mea, un buget care arată intenţia de a avea mai multe proiecte pentru sistemul de Educaţie. Este un buget care însumează 5,5% din PIB. El este cuprins din 39 de miliarde pe care le avem în buget nostru, cărora li se adaugă alte 17 miliarde pentru infrastructura şcolară, suma aceasta fiind înregistrată în bugetul MDRAP", a afirmat Ecaterina Andronescu.

Potrivit acesteia, structura anului şcolar a fost aşezată în aşa fel încât "să nu se risipească" timpul semestrului I prin fragmentarea acestuia.

Ministrul Educaţiei a adăugat că nu se pune problema ca cineva să plece din sistemul de învăţământ.

Andronescu a susţinut totodată că este "absolut necesară" simularea examenelor naţionale. "Nu putem să mai acceptăm situaţiile cu care ne-am confruntat în anii trecuţi, situaţii în care un număr important de elevi nu trec măcar cu nota cinci examenul de evaluare sau nu trec examenul de bacalaureat", a arătat ea. AGERPRES

×
Subiecte în articol: ecaterina andronescu