x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Ecaterina Andronescu: Procentul de promovabilitate la examenul de Bacalaureat, similar cu cel din 2018

Ecaterina Andronescu: Procentul de promovabilitate la examenul de Bacalaureat, similar cu cel din 2018

08 Iul 2019   •   12:45
Ecaterina Andronescu: Procentul de promovabilitate la examenul de Bacalaureat, similar cu cel din 2018

Procentul de promovabilitate la prima sesiune a examenului de Bacalaureat din acest an este aproape similar cu 2018, iar 177 de elevi au obţinut media 10,00, a declarat, luni, ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu.
Judeţele Cluj, Iaşi şi Bacău se situează pe primele locuri din punct de vedere al promovabilităţii, iar Ilfov pe ultimul, a menţionat ministrul.
"Procentul de promovare este aproximativ similar cu cel de anul trecut, să spunem că sunt rezultate parţiale, elevii au dreptul la contestaţii, (...) rezultatele se mai pot schimba. 177 de elevi au luat media 10,00, ceea ce este spre mulţumirea noastră, spre lauda lor şi spre mulţumirea părinţilor. Au fost 136.000 de elevi înscrişi, aproximativ, s-au prezentat 129.000 - deci primul semnal de alarmă este ce s-a întâmplat cu cei 6.000 de elevi, care au fost motivele pentru care nu s-au prezentat la examen. 84 de elevi au fost scoşi din examen, un număr exagerat de mare, pentru că ştiau că pedeapsa este destul de drastică - doi ani nu se mai pot apropia de examenul de Bacalaureat. A fost tentativă de fraudă. În acelaşi timp, aş vrea să remarc judeţele care au obţinut peste media naţională şi anume Clujul - aproape 81%, Iaşiul - 76%, Bacăul - 75% şi între 70 şi 75% se plasează Sibiu, Galaţi, Braşov şi Bucureşti. La polul celălalt, cu rezultatele cele mai slabe, plasăm, din păcate, Ilfovul, cu 38%, Giurgiu - 47%, Harghita - 50%" , a precizat Andronescu, într-o intervenţie telefonică la Antena 3.
Ministrul Educaţiei a amintit că a primit în această perioadă, pe telefonul personal, sute de mesaje de la elevii care au fost implicaţi în acest examen şi care au invocat dificultatea subiectelor. "Dar un subiect este uşor dacă ai învăţat, dacă te-ai pregătit. Examenul de Bac nu se poate pregăti cu o săptămână sau două înainte de susţinerea probelor, ci se pregăteşte în toţi anii de liceu. Acesta este mesajul meu pentru elevi. Sigur, şi şcoala trebuie să facă mai mult şi să fie mai atentă, pentru că mai mulţi elevi spuneau că unele subiecte n-au fost tratate de profesorii lor şi trebuie să vedem de ce nu s-a respectat programa şcolară. Dar întotdeauna există căi de a îmbunătăţi", a adăugat Ecaterina Andronescu. 

AGERPRES

×
Subiecte în articol: ecaterina andronescu