x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Ecaterina Andronescu vrea bacalaureat diferențiat pentru liceele tehnologice

Ecaterina Andronescu vrea bacalaureat diferențiat pentru liceele tehnologice

21 Mar 2019   •   14:34
Ecaterina Andronescu vrea bacalaureat diferențiat pentru liceele tehnologice

Propunerea de a avea un bacalaureat diferențiat “în mod special pentru liceele tehnologice” ar putea fi inclusă în noua lege a educației. Cel puțin asta lasă de înțeles ministrul Ecaterina Andronescu, care a declarat la TVR că ideea are o susținere extrem de importantă din partea directorilor de școli cu care a stat de vorbă în mai multe județe în ultima perioadă. Bacalaureatul profesional sau tehnologic este o temă vehiculată de actualul ministru încă din luna decembrie 2018.

Experții în educație avertizează că simpla schimbare a diplomei nu va face decât să aducă clienți în plus universităților.

”Deci în acest moment legea care este în vigoare și, deci, ceea ce se va întâmpla anul acesta, nu avem cum să vorbim de examen de bacalaureat diferențiat. S-a anunțat la începutul anului un singur tip de bacalaureat, este cel prevăzut de lege și pentru acela se pregătesc și elevii, se pregătesc și cei care au responsabilitatea sprijinirii acestui examen. Dacă în viitoarea lege și din dezbaterea publică și din Parlament o să rezulte o susținere a acestei idei de a avea bacalaureat diferențiat, atunci din momentul aprobării viitoarei legi putem să discutăm despre această formulă, a subliniat Ecaterina Andronescu.

Amintim că liceele tehnologice sunt cele în care din 2009 încoace intră elevii care, tradițional, ar fi mers către școlile de arte și meserii. În 2009, Ecaterina Andronescu a desființat această rută profesională, dând cifră de școlarizare zero către SAM-uri.

www.edupedu.ro

×