x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie UPDATE - Elevă eminentă, premiată cu excluderea de la bacalaureat (Drept la replica din partea scolii)

UPDATE - Elevă eminentă, premiată cu excluderea de la bacalaureat (Drept la replica din partea scolii)

de Diana Scarlat    |    07 Aug 2016   •   13:21
UPDATE - Elevă eminentă, premiată cu excluderea de la bacalaureat (Drept la replica din partea scolii)

UPDATE:

Buna ziua,

Răspunsul la emailul din data de 4 August ora 21:20

 

Inainte de toate, va rog frumos sa ne trimiteti dreptul la replica pt primul articol pe care l ati publicat conform legii presei .

De ce banuiti ca suntem suparati? Oare din motivul ca stiti ca ati publicat ceva gresit si foarte departe de adevarul si de realitate? Noi, pana in momentul de fata, nu am vb niciodata cu dvs si nici nu va cunoastem.

Nu stiu de ce acuzati sistemul ca nu functioneaza, cand de la minister, inspectorat si de la institutul de invatamant mama elevei a primit raspunsul legal si conform legie in vigoare, 

Iar scoala a comunicat parintii elevei situatia iei si chiar am cerut sa ne aduca foaia matricula pentru clasa a XI-a. 

mai mult de cat atata, atat scoala cat si parinti si elevi sunt foarte multumiti de ministerul pentru ca ceririle depuse au fost solutiunate in timp foarte scurt si personalul de acolo a fost super amiabil si intelegator

Un elev se considera audient in clasa pana cand aduce toate actele lui si situatiile scolare anterioare, iar 

Referitor la materialul atasat:

In primul rand, scoala noastra este autorizata si functioneaza conform legii educatiei in vigoare, fiind inspectata mereu conform metodologiei de Inspectii, de catre Inspectorul de la Inspectoratul Scolar, ca si toate scolile din Romania.

In  sistemul privat ca si in sistemul de stat se respecta legia educatie in viguare si nu exista ce spuneti dvs. Ca directorii sau patronii pot pune sau nu note, iar inscrierea in anul scolar se face conform metodologie in viguare, nimen nu minte parintii ,exista un regulament de ordin interioare, regulamentul de functionare a institutiile preuniversitare si contractul care sunt foarte clare, iar scoala nu a evitat nici o discutie cu nici un parinte, 

 

 Noi niciodata nu am inchis usile. Scoala mereu a colaborat cu Inspectoratul, chiar pana acum si in continoare .  Nu s-a intamplat sa fim cautati de Inspectorat si sa nu fim gasiti. Acum in perioada de vacanta fie care a planificat programul lui dar cate cineva mereu este si programul este comunicat , 

Intre scoala, Inspectorat,  Minister, ARACIP, pana in momentul de fata, a existat comunicare. Scoala a vb cu toti, nu a ratat telefoanele si nici e- mailurile, ba chiar, de la scoala, au fost personal persoane la Inspectorat. 

 

Sa vorbeasca presa cu conducerea scoli trebuie sa inainteze o cerere oficiala pe care noi nu am primito de la nimen, pur si simplu am vazut articolul publicat de jurnalul national  . De unde inventati atatea lucruri?

Eleva despre care vorbiti nu I s-a admis cumularea a doi ani intr-unul singur niciodata la noi la scoala ,  conform dosarului de inscriere, precum si consiliului profesoral sau si in actele scolare

daca dvs aveti un alt act imis de scoala noastra care dovedeste ce spuneti va rog sa n i-l trimiteti

De la scoala patroana nu va dat nicio declarative,? si nici nu a vorbit cu dvs niciodata , cum puteti sa spuneti ca patroana va declarat ca nu mai are situatia scolara?! Scoala are cataloagele si fosta directoare nu l-a luat . Ceea ce dovedeste ca eleva nu a fost nicidecum inscrisa in cls a 11-a.

 legat de echivalare, au fost depuse de la scoala pt echivalare pt cls diferite, 1-11, dovada ca elevii au sustinut bac ul. Au fost depuse dosare, in functie de cls elevului, nu numai 1-10, cum spuneti dvs. 

 (Inspectorii nu mai au cu cine sa discute)!!! Repetam Scoala a raspuns la toate adresele trimise de Inspectorat sau Minister si intre aceste institute se comunica in continoare.

Va rugam inainte pe puplicare sa verificati corectitudina informatiile, sis a nu publicati pe numele nostrum ceva inventat . 

Or ce comunicare cu institutul nostrum sa fie in scris.

Multumesc

Conducerea scoli

 

MATERIALUL INIȚIAL:

O elevă eminentă, lăudată și premiată de școala particulară, este acum în depresie și riscă să nu mai poată lupta pentru cariera ei profesională, din cauza unei escrocherii a liceului la care învăța, pe bani foarte mulți. Părinții au fost păcăliți că sistemul românesc de educație acceptă comprimarea a doi ani de studiu într-unul singur, iar înainte de bacalaureat li s-a comunicat că, de fapt, eleva nu poate susține examenul. Apoi i-au anulat doi ani de studiu, din sistemul informatic.

New Generation School, din București, a trimis către Inspectoratul Școlar o situație din care nu reiese că una dintre elevele eminente ale școlii ar fi parcurs clasele a XI-a și a XII-a, deși fata se pregătea pentru examene. Școala i-a oferit posibilitatea de a parcurge doi ani într-un singur an, respectiv clasele a XI-a și a XII-a, tocmai pentru că a fost considerată foarte performantă, apoi i s-a anulat dreptul la bacalaureat și chiar situația școlară pentru ultimii doi ani de studiu, fără prea multe explicații. După succesul deplin, confirmat și de diplomele primite, și de premiile care i-au fost înmânate în cadrul festivității de absolvire a clasei a XII-a (vezi imaginile filmate) a căzut în depresie, după ce deja se pregătise pentru examenul de admitere la Facultatea de Drept și luase note peste 8.00 la simularea pentru bacalaureat.

Situație fără precedent

Sistemul românesc de educație preuniversitară nu s-a mai confruntat cu o astfel de problemă și, neexistând precedent, reprezentanții Ministerului Educației nu reușesc să găsească o soluție. Mai mult, școala a depus o documentație la Inspectorat, prin care arată că eleva nu are note în calasa a XI-a și astfel nu îi poate fi recunoscută nici clasa a XII-a. „Mama elevei a venit în audiență și la minister, însă școala nu i-a închis situația și nu poate justifica faptul că a absolvit. Încercăm să găsim o soluție, dar nu știm dacă este posibil, neavând note și medii încheiate. În plus, acest liceu nu este acreditat, cum nu sunt acreditate nici celelalte două școli siriene din București”, explică secretarul de stat pentru învățământ preuniversitar Monica Anisie.

Viața unei familii întregi este în pericol

Mama elevei spune că școala i-a șters notele din sistemul electronic, după ce a început să pună întrebări și să amenințe cu instanța de judecată. „Am știut tot timpul că școala este acreditată și că nu este nicio problemă. Mai mult, anul trecut a fost o elevă care a dat bacalaureatul, după ce făcuse doi ani într-un an. Știam că sunt inspecții de la Inspectoratul Școlar, la cel mult două luni, deci nu ne-am pus niciodată problema că ar putea să fie o escrocherie. Am plătit tot ce ni s-a cerut ca taxe, iar copilul meu a primit întotdeauna laude din partea profesorilor și a fostei directoare. Acum s-a pregătit pentru bacalaureat și pentru admiterea la Facultatea de Drept, dar nu mai avem nicio speranță. Am vândut tot, ca să le asigurăm copiilor o educație cât mai bună”, spune părintele. Familia este acum într-o situație disperată. S-ar putea găsi o soluție de echivalare a studiilor, ca în cazul copiilor care studiază în străinătate, printr-o derogare, dar nimeni nu știe deocandată cum, pentru că nu există precedent.

Lipsa de informare

„Nu înțeleg cum se poate ajunge la o astfel de situație și de ce nu se informează părinții. Cum pot să dea atât de mulți bani pentru a-și trimite copiii la școli neacreditate de minister. Nu știu care ar putea fi soluția pentru acest caz disperat, dar este nevoie în primul rând de responsabilitate din partea părinților care ar trebui să se informeze înainte de a-și înscrie copiii la aceste școli”, spune fostul ministru al Educației, Ecaterina Andronescu. Dincolo de căutarea vinovaților, cei care suferă, pe termen scurt, mediu și lung sunt copiii care devin victime ale neregulilor de la școlile neacreditate, dar și ale părinților care nu verifică informațiile pe site-ul oficial al Ministerului Educației și cred tot ce li se spune la școală. Aceeași situație a fost și în cazul grădiniței particulare din cartierul bucureltean Cotroceni, unde copiii erau maltratați chiar de directoare, dar părinții nu știau că respectiva unitate nu este înregistrată și acreditată ca fiind o grădiniță.

 

Părinții au sperat că o școală particulară, unde se învață limba arabă, le poate aduce un mare avantaj în carieră celor mici, însă una dintre fetele lor este acum în depresie și riscă să nu-și poată reveni prea curând, pentru că a aflat, cu trei zile înainte de înscrierea la examenul de bacalaureat, că a fost păcălită. 

 

„Am vândut tot, ca să le asigurăm copiilor o educație cât mai bună”, mama elevei eliminate de la bacalaureat

Chiar dacă instanța de judecată va da câștig de cauză părinților elevei, procesul ar putea dura mai mult de trei ani, timp în care tânăra și-ar putea distruge cariera profesională și viața, din cauza unor nereguli care nu au fost semnalate nici de Inspectoratul Școlar.

Eleva îşi acoperise pereţii casei cu temele de învăţat pentru a obţine rezultate cât mai bune

×