x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Elevii de clasa a V-a vor primi manuale şi pe stick-uri de memorie. Problema este că nu toţi au calculatoare

Elevii de clasa a V-a vor primi manuale şi pe stick-uri de memorie. Problema este că nu toţi au calculatoare

22 Feb 2017   •   15:20
Elevii de clasa a V-a vor primi manuale şi pe stick-uri de memorie. Problema este că nu toţi au calculatoare
Sursa foto: Marin Raica/Intact Images

Secretarul de stat, Liviu Pop a declarat, miercuri, că elevii de clasa a V-a vor primi, în septembrie, atât manuale tipărite cât și în format digital, pe stick. În Comisia de manuale a Ministerului Educației s-a hotărât achiziționarea unor manuale mai scumpe și de o calitate mai bună.

"Am pus accent pe calitate mai mult decât pe preț. Ne dormim manuale de calitate pentru clasa a V-a, iar elementul de noutate, dacă până acum, pentru manualele din ciclul primar exista pe suport electronic un CD, copiii de clasa a V-a vor primi un stick cu toate manualele care vor fi aprobate de către comisia de evaluare, în așa fel încât să aibă, pe suport electronic, toate manualele pentru clasa a V-a", a declarat Liviu Pop, secretar de stat în Ministerul Educației.

O soluție bună, spun reprezentanții elevilor, dar nu pentru România. Mulți elevi, în special cei din mediul rural, nu au calculator nici acasă și, de cele mai multe ori, nici la școală.

Sursa: Mediafax

×