x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Evaluara Națională 2019: nu e nevoie de formulare de înscriere

Evaluara Națională 2019: nu e nevoie de formulare de înscriere

de Diana Scarlat    |    05 Iun 2019   •   11:17

Deși formularele de înscriere a elevilor la Evaluarea Națională nu mai sunt necesare de doi ani, unele școli au primit aceste documente de la inspectoratele școlare și le-au dat mai departe părinților. Ieri, Ministerul Educaţiei a trimis încă o dată informarea despre metodologia de înscriere.

Biroul de comunicare al Ministerului Educației îi anunță pe elevi și pe părinții acestora să nu țină cont de formularele de înscriere pentru Evaluarea Națională, deoarece nu mai sunt valabile. „Înscrierea candidaților pentru Evaluarea Națională se face la secretariatele unităților de învățământ pe care aceștia le-au absolvit, numai în perioada prevăzută de calendarul examenului; a) pentru candidații din seria curentă, înscrierea se face de către secretarii unităților de învățământ, în conformitate cu evidențele școlii; b) pentru candidații din anii precedenți, înscrierea se face de către secretariatul unității de învățământ pe care candidații au absolvit-o, pe baza actelor prezentate de aceștia. Așadar, nu se utilizează o cerere-tip pentru înscriere, înscrierea se face pe baza evidențelor școlii”, anunță Ministerul Educației.

Conducerea fiecărei școli informează elevii și părinții, în legătură cu ceea ce trebuie să facă pentru înscrierea la Evaluarea Națională, fie prin afișarea la avizierul școlii, fie prin organizarea unor întâlniri cu părinții elevilor de clasa a VIII-a, în vederea informării acestora, sau prezentarea informațiilor în fața elevilor de clasa a VIII-a.

Părinții elevilor din seria curentă nu trebuie să vină la școală pentru înscrierea elevilor la examenul de Evaluare Națională, înscrierea se face pe baza evidențelor școlii, conform metodologiei.

Ministerul Educației Naționale

 

 

×
Subiecte în articol: evaluare nationala 2019