x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie EVALUARE NATIONALA 2016, subiecte si barem LIMBA ROMANA. A inceput examenul

EVALUARE NATIONALA 2016, subiecte si barem LIMBA ROMANA. A inceput examenul

27 Iun 2016   •   09:43
EVALUARE NATIONALA 2016, subiecte si barem LIMBA ROMANA. A inceput examenul

SUBIECTE EVALUARE NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO. Peste 153.000 de absolvenţi de clasa a VIII-a sunt aşteptaţi să susţină probele din cadrul Evaluării Naţionale, care va începe luni cu proba scrisă la Limba şi literatura română.

Vezi aici subiecte si bareme de corectare Limba și litaratura Română, proba scrisă Evaluarea Naţională 2016

Vezi aici subiecte si bareme de corectare Matematică, proba scrisă Evaluarea Naţională 2016


Conform datelor centralizate de Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice, 153.522 de candidaţi sunt aşteptaţi să se prezinte în cele 4.809 centre de examen din toată ţara.

Modele de subiecte LIMBA ROMANA

Model barem LIMBA ROMANA


Marţi, elevii aparţinând minorităţilor naţionale, care au urmat cursurile gimnaziale în limba maternă, vor susţine proba scrisă la Limba şi literatura maternă.

Ultima probă din cadrul acestui examen, cea la Matematică, va avea loc miercuri, afişarea rezultatelor urmând a se va face pe data de 1 iulie, până la ora 16,00.

SUBIECTE EVALUARE NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO. Eventualele contestaţii pot fi depuse în aceeaşi zi, până la ora 20,00, iar rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 5 iulie.

"Pentru prima dată în procesul de evaluare a lucrărilor elaborate de candidaţii care susţin Evaluarea Naţională, comisia naţională de examen a decis ca acestea să fie corectate în centre zonale de evaluare din alte judeţe decât cele în care au avut loc probele", precizează MENCŞ.

În vederea semnalării eventualelor disfuncţionalităţi apărute în derularea acestui examen, Ministerul Educaţiei pune la dispoziţia publicului, începând de luni, linia TEL VERDE 0800801100 (număr de telefon apelabil gratuit).

×