x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Evaluarea Naţională 2016. Luni începe examenul. Unde vor fi corectate lucrările

Evaluarea Naţională 2016. Luni începe examenul. Unde vor fi corectate lucrările

26 Iun 2016   •   11:07
Evaluarea Naţională 2016. Luni începe examenul. Unde vor fi corectate lucrările
Sursa foto: Christian Silva/Intact Images

Evaluarea Naţională 2016. 153.522 de absolvenţi de clasa a VIII-a sunt aşteptaţi în cele 4.809 centre de examen în care se va desfăşura Evaluarea Naţională 2016, anunţă Ministerul Educaţiei într-un comunicat. Elevii vor susţine două probe scrise, la Limba şi literatura română şi la Matematică. Iar cei care aparţin minorităţilor naţionale vor avea o probă scrisă în plus, la Limba şi literatura maternă.

Luni, 27 iunie, va avea loc prima proba scrisă - Limba şi literatura română.

Marţi, 28 iunie, elevii aparţinând minorităţilor naţionale care au urmat cursurile gimnaziale în limba maternă vor susţine proba scrisă la Limba şi literatura maternă.

Miercuri, 29 iunie, se va desfăşura proba scrisă la Matematică.

Afişarea rezultatelor se va face pe 1 iulie, până la ora 16:00. Eventualele contestaţii pot fi depuse în aceeaşi zi, până la ora 20:00.

Rezultatele finale vor fi făcute publice pe 5 iulie.

Pentru prima dată în procesul de evaluare a lucrărilor elaborate de candidaţii care susţin Evaluarea Naţională, comisia naţională de examen a decis că acestea să fie corectate în centre zonale de evaluare din alte judeţe decât cele în care au avut loc probele.

În vederea semnalării eventualelor disfuncţionalităţi apărute în derularea acestui examen, Ministerul Educaţiei pune la dispoziţia publicului, începând de luni, 27 iunie, linia TEL VERDE 0800801100 (număr de telefon apelabil gratuit). Linia telefonică 0800801100 va fi disponibilă zilnic, pe toată durata desfăşurării probelor, între orele 8-17. De asemenea, poate fi utilizată în acelaşi scop şi adresa de email examene@edu.gov.ro.

Ministerul Educaţiei precizează că Evaluarea Naţională a absolvenţilor clasei a VIII-a reprezintă modalitatea de evaluare externă sumativă a competenţelor dobândite pe parcursul învăţământului gimnazial, în baza căreia se realizează admiterea în clasa a IX-a.

×
Subiecte în articol: Evaluarea națională 2016