x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Evaluarea Naţională: 97,17% dintre elevi s-au prezentat la proba de Matematică

Evaluarea Naţională: 97,17% dintre elevi s-au prezentat la proba de Matematică

21 Iun 2017   •   22:10
Evaluarea Naţională: 97,17% dintre elevi s-au prezentat la proba de Matematică

Prezenţa la proba de Matematică din cadrul Evaluării Naţionale, care a avut loc miercuri, a fost de 97,17%, informează un comunicat de presă al Ministerului Educaţiei Naţionale. 

"Au fost prezenţi 140.825 de candidaţi (97,17%) dintre cei 144.928 de candidaţi înscrişi. Au absentat 4.103 candidaţi (2,83%), iar 2 candidaţi au fost eliminaţi pentru tentativă de fraudă. Lucrările acestora au fost notate cu 1", afirmă sursa citată. 

Examenul se încheie joi, 22 iunie, cu proba scrisă la Limba şi literatura maternă, rezervată elevilor care au urmat cursurile gimnaziale în limba maternă. 

Prima afişare a rezultatelor este programată în data de 26 iunie (până la ora 16,00) la centrele de examen şi pe evaluare.edu.ro. 

În aceeaşi zi vor putea fi depuse eventualele contestaţii (până la ora 20,00). Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 30 iunie. 

Lucrările vor fi evaluate în centre zonale de evaluare din alte judeţe decât cele în care au avut loc probele. 

În conformitate cu prevederile metodologice, în urma evaluării lucrărilor contestate, "nota iniţială se poate modifica, după caz, prin creştere sau descreştere, prin nota acordată la contestaţii". 

Cu alte cuvinte, nota comisiei de contestaţii este finală, întrucât nu se mai aplică regula celor 0,5 puncte diferenţă între nota de la evaluarea iniţială şi cea de la contestaţii. 

Media notelor obţinute la EN VIII constituie unul dintre criteriile de admitere în învăţământul liceal de stat în anul şcolar 2017-2018. Astfel, media de admitere a absolvenţilor de gimnaziu în ciclul liceal se calculează ca medie ponderată între media la Evaluarea Naţională (cu o pondere de 80%) şi media generală de absolvire a claselor din V-VIII (cu o pondere de 20%).

Sursa: www.agerpres.ro

×
Subiecte în articol: evaluare nationala matematica