x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Evaluarea națională pentru clasa a II-a: aproximativ 198.000 de elevi susțin luni prima probă

Evaluarea națională pentru clasa a II-a: aproximativ 198.000 de elevi susțin luni prima probă

06 Iun 2016   •   07:18
Evaluarea națională pentru clasa a II-a: aproximativ 198.000 de elevi susțin luni prima probă

Evaluarea națională 2016Aproximativ 198.000 de elevi de clasa a II-a vor susține luni, 6 iunie, proba scrisă la Limba română din cadrul Evaluării naționale.

Potrivit calendarului MENCS, marți, 7 iunie, va fi susținută proba de citire în Limba română și cea de scriere/citire în Limba română pentru elevii aparținând minorităților naționale, iar miercuri, 8 iunie, la Matematică.

Ultimele probe se vor desfășura pe 9 iunie (scris) și 10 iunie (citit) la Limba maternă.

Subiectele sunt elaborate de Centrul Național de Evaluare și Examinare.

Sălile în care se susțin evaluările naționale sunt, de regulă, cele în care elevii își desfășoară activitatea în mod curent. Durata alocată rezolvării subiectelor este de 30 de minute pentru fiecare test administrat.

"Testele vor fi evaluate în cadrul unităților de învățământ de cadrele didactice care predau în respectivele școli. În cazul în care numărul de cadre didactice dintr-o unitate de învățământ este insuficient, președintele Comisiei de organizare și de administrare a evaluărilor din respectiva unitate de învățământ are obligația să solicite comisiei județene/a municipiului București nominalizarea unor cadre didactice din alte școli. Înainte de începerea procesului de evaluare, președintele din centrul de evaluare are obligația de a asigura o sesiune de instruire pentru evaluatori", prevede metodologia în vigoare.

Fiecare test este evaluat de două cadre didactice, pentru fiecare disciplină în parte, pe baza Caietului cadrului didactic. Baremele de evaluare, precum și alte informații referitoare la evaluare sunt cuprinse în Caietul cadrului didactic. Evaluarea fiecărui test se face cu respectarea strictă a baremului și a precizărilor din Caietul cadrului didactic.

Rezultatele obținute nu se înregistrează în catalogul clasei, fiind valorificate la nivelul unității de învățământ prin elaborarea planurilor individualizate de învățare și prin informarea părinților/reprezentanților legali ai elevului asupra stadiului formării și dezvoltării competențelor evaluate.

 

Agerpres

×