x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Facultatea de Medicină din Cluj Napoca a fost acreditată internațional

Facultatea de Medicină din Cluj Napoca a fost acreditată internațional

16 Oct 2019   •   13:38
Facultatea de Medicină din Cluj Napoca a fost acreditată internațional

Facultatea de Medicină din Cluj-Napoca este prima instituţie de învăţământ medical din România care primeşte acreditarea internaţională pentru calitatea educaţiei. Certificarea reprezintă o recunoaştere a valorii instituţiei de învăţământ şi oferă un atu în plus absolvenţilor. Facultatea aparține Universității de Medicină și Farmacie "Iulia Hațieganu.

Rezultatul vine ca urmare a raportului favorabil întocmit în urma evaluării externe realizate de AMSE (Asociaţia Şcolilor de Medicină Europene) şi ASIIN (Agenţia pentru Acreditarea Programelor de Studiu în Inginerie, Matematică şi Ştiinţe Naturale), ambele cu sediul în Germania. Procesul de evaluare a fost realizat după standardele WFME (World Federation of Medical Education), întâlnirea cu evaluatorii având loc în perioada 6-9 mai 2019. Este prima facultate de medicină din România care a fost evaluată după aceste standarde, pentru recunoaşterea internaţională a diplomelor fiind necesar ca, până în anul 2023, să fie evaluate toate facultățile de medicină după aceste standarde, care au rolul să certifice calitatea serviciilor educaţionale oferite.

Facultatea de Medicină din Cluj-Napoca, condusă de doamna Decan Prof. Dr. Anca-Dana Buzoianu, este cea mai reprezentativă din Transilvania, cotată în categoria A pe plan naţional. Diplomele obţinute sunt recunoscute atât în UE, cât şi în restul lumii, ceea ce conferă absolvenţilor avantajul integrării pe piaţa muncii, permiţându-le să se adapteze uşor în diverse sisteme de sănătate publică sau privată. Deschiderea europeană şi caracterul multicultural sunt susţinute prin existenţa programelor de studiu în limbile engleză şi franceză, pe lângă cel în limba română, Facultatea de Medicină din Cluj-Napoca fiind printre puţinele instituţii din lume care oferă un program de studiu în trei limbi.

Facultatea de Medicină din Cluj-Napoca este instituţia unde se înregistrează cei mai mulţi studenţi străini din România. Ponderea studenţilor internaţionali de la secţiile în limba engleză şi limba franceză a crescut, în ultimii 10 ani, de la 30% la 45% din totalul studenţilor facultăţii, iar numărul acestora aproape că s-a dublat, de la 944 de studenţi în 2008, la 1747 în 2019.

Este este deja recunoscută la nivel internaţional prin deţinerea Diplomei de recunoaştere a calităţii "Label CIDMEF", un certificat de calitate şi performanţă care apreciază conformitatea procesului educaţional cu normele CIDMEF (Conferinţa Internaţională a Decanilor şi a Facultăţilor de Medicină de Expresie Franceză) sau prin aderarea la AMEE (Asociaţia pentru Educaţie Medicală în Europa) şi la AMSE (Asociaţia Şcolilor de Medicină Europene).

AGEREPRES

×
Subiecte în articol: facultatea de medicina cluj