x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Firea: Universităţile decid fiecare în parte dacă ţin cursuri la începutul săptămânii viitoare

Firea: Universităţile decid fiecare în parte dacă ţin cursuri la începutul săptămânii viitoare

07 Ian 2017   •   13:40
Firea: Universităţile decid fiecare în parte dacă ţin cursuri la începutul săptămânii viitoare

Primarul general, Gabriela Firea, a declarat, sâmbătă, că universităţile bucureştene, care au autonomie, urmează să decidă fiecare în parte dacă vor ţine cursuri luni şi marţi, în contextul în care şcolile şi grădiniţele din Capitală vor fi închise, din cauza vremii nefavorabile.

Citește și Gabriela Firea: Luni şi marţi nu vor fi deschise grădiniţele şi şcolile din Capitală

"Am luat legătura azi dimineaţă cu domnul ministru al Educaţiei şi a subliniat ceea ce, oricum şi dumneavoastră cunoaşteţi, că universităţile au autonomie şi vor decide, fiecare în parte, dacă încep sau nu cursurile luni de dimineaţă", a precizat Firea, la şedinţa Consiliului General al Municipiului Bucureşti.

Ea a menţionat că rectorul Universităţii Politehnice şi cel al Universităţii de Agronomie i-au comunicat deja că la aceste instituţii nu se vor ţine cursuri luni şi marţi, din cauza condiţiilor meteo dificile din Capitală.

"ANM a anunţat o nouă prognoză pentru începutul acestei săptămâni. În cursul zilei vor fi temperaturi extrem de scăzute, chiar în cursul dimineţii, minus 20, minus 25 de grade, lucru care va împiedica foarte mult desfăşurarea unei activităţi normale în mediul şcolar, în mediul universitar", a explicat edilul general.

Firea a precizat că a primit o serie de întrebări legate de modul în care vor putea părinţii să se ocupe de copii în aceste două zile.

"Decizia pe care am luat-o prin consultare cu primarii de sectoare, cu ministrul Educaţiei, cu inspectorul general şcolar din Bucureşti nu a fost una luată la întâmplare. Ne-am sfătuit cu asociaţiile de părinţi, cu medicii, care au afirmat foarte clar şi cu toată responsabilitatea că e mult mai bine să prevenim şi să avem aceste două zile - s-ar putea chiar şi pentru miercuri să se dea o astfel de decizie - decât să tratăm ulterior, în săptămâni de zile, bolile, afecţiunile sau alte întâmplări nedorite, ca urmare a forţării mersului la şcoală în aceste zile cu o temperatură atât de scăzută. Îi rog pe părinţii care au pus această întrebare 'ce o să facă cu copiii acasă' - sunt foarte puţini - să găsească o soluţie, aşa cum s-a întâmplat şi pe timpul vacanţei: o bunică, o vecină, o mătuşă să ajute aceşti copii, pentru că ar sta mai mult acasă dacă s-ar îmbolnăvi", a afirmat primarul general al Capitalei.

Gabriela Firea a anunţat, vineri seara, că luni şi marţi nu vor fi deschise şcolile şi grădiniţele în Bucureşti şi în judeţul Ilfov, din cauza condiţiilor meteo.

"Am luat decizia şi cu domnii primari de sectoare ca luni şi marţi să nu fie deschise grădiniţele, creşele, şcolile şi liceele, deoarece informaţiile pe care le-am primit de la specialiştii în meteorologie arată faptul că luni, marţi şi chiar miercuri dimineaţă va fi ger năprasnic, în jur de minus 20 de grade, pericol pentru copii, profesori, părinţi, pericol de îmbolnăviri, pericol de accidente. Chiar dacă în Capitală se va putea circula, pentru că se acţionează în continuare şi în această noapte, şi sâmbătă, şi duminică şi circulaţia va fi permisă, este vorba de ger năprasnic, condiţii meteo dificile", a declarat Gabriela Firea.

Sursa - AGERPRES

×
Subiecte în articol: gabriela firea firea universităţi cursuri