x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Greu cu a VI-a: Rasoleală şi în manualul de Istorie

Greu cu a VI-a: Rasoleală şi în manualul de Istorie

de Monica Cosac    |    19 Sep 2018   •   15:24
Greu cu a VI-a: Rasoleală şi în manualul de Istorie

Abateri, erori factuale, deficiențe, inadecvări și prea multe greșeli de scriere în manualul de Istorie de clasa a VI-a. Acesta este „diagnosticul” pus de grupul de lucru desemnat de Societatea de Ştiinţe Istorice din România pentru a analiza manualul de Istorie de clasa a VI-a publicat de Editura Didactică şi Pedagogică.

„Manualul analizat conţine patru abateri de la programa şcolară, deficienţe de calibrare şi selecţie a informaţiei, erori factuale, deficienţe de terminologie, inadecvări ale materialelor didactice şi ale activităţilor de învăţare, precum şi un număr prea mare de greşeli lingvistice, de scriere şi de tehnoredactare. Aceste deficienţe eclipsează aspectele pozitive, care nu lipsesc cu totul din conţinutul manualului analizat”, a informat, ieri, Societatea de Ştiinţe Istorice din România, printr-un comunicat de presă. Pe baza informaţiilor disponibile la această dată, nu se poate aprecia care dintre aceste „neajunsuri” au fost determinate de autoarea manualului sau de Editura Didactică şi Pedagogică, mai precizează reprezentanţii Societăţii de Ştiinţe Istorice.

Conform acestora, este „evident” că există un sistem „rău conceput şi prost manageriat, care garantează eşecul şi pentru care răspunderea se plasează la un cu totul alt nivel”.

De foarte mulţi ani, manualele sunt lucrate „în asalt”, cu termene foarte scurte pentru autori, evaluatori, tehnoredactori, editori etc. „Acest tip de <> a devenit obişnuinţă la Ministerul Educaţiei şi garantează apariţia multor rebuturi”, punctează Societatea de Ştiinţe Istorice.

 

×
Subiecte în articol: greşeli manual Istorie