x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Hotarare de ultima ora a Ministerului Educatiei: Autorizăm celularul în clase

Hotarare de ultima ora a Ministerului Educatiei: Autorizăm celularul în clase

25 Sep 2017   •   15:27
Hotarare de ultima ora a Ministerului Educatiei: Autorizăm celularul în clase

Celularul în clasă nu va mai fi o problemă. Ministrul educației Valeria Fedeli confirmă într-un interviu acordat publicației La Repubblica intențiile de a permite utilizarea dispozitivelor telefonice.

”De vinerea viitoare o comisie ministerială se va întruni pentru a construi liniile de ghidare ale utilizării smartphone-ului în sală. În scurt timp voi avea răspunsurile și le voi trimite printr-o circulară instituțiilor”, a declarat ministrul Educației, Valeria Fedeli, într-un interviu acordat cotidianului La Repubblica.

”Este un instrument care facilitează învățarea, o oportunitate extraordinară care trebuie controlată. Dacă lași un copil singur cu o tabletă în mână este probabil să nu învețe nimic, să se lovească de fake news și să descopere intimidarea cibernetică. Acest lucru este valabil și acasă. Dacă este ghidat de un dascăl pregătit, și de părinți conștienți, acel copil poate învăța lucruri importante prin intermediul unei mass-medii care îi este familiară: Internetul. Ceea ce vom autoriza nu va fi un telefon cu care elevii să facă ce vor, va fi un nou instrument didactic”, asigură ministrul.

Vestea a fost deja anticipată de Fedeli la finele lui iulie, prezentând liniile de ghidare ale planului școli digitale. Această comisie va avea 45 de zile timp pentru a ”clarifica utilizarea dispozitivelor personale ale elevilor și elevelor în clasă, intervenind asupra actualelor circulare, care datează dintr-o perioadă prea îndepărtată”.

Sursa Gazeta romaneasca

×
Subiecte în articol: celular smartphone