x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Iohannis: Educaţia e calea spre succes şi nu corupţia, nepotismul, şmecheria sau câştigul facil

Iohannis: Educaţia e calea spre succes şi nu corupţia, nepotismul, şmecheria sau câştigul facil

12 Sep 2016   •   11:15
Iohannis: Educaţia e calea spre succes şi nu corupţia, nepotismul, şmecheria sau câştigul facil
Sursa foto: FOTO - Arhiva

"Educaţia este calea spre succes şi nu corupţia, nepotismul, şmecheria sau câştigul facil", a declarat luni preşedintele Klaus Iohannis, prezent la deschiderea noului an şcolar la Liceul ''Mihai Eminescu'' din Capitală.

"De mulţi ani încoace pare că educaţia nu este neapărat calea spre succes în România sau că, de fapt, alte lucruri contează mai mult, că nu întotdeauna competenţa şi performanţa duc la apreciere, promovare şi prosperitate. Mesajul pe care vreau să vi-l dau astăzi celor prezenţi, dar şi tuturor celor care ne ascultă şi celor care încep şcoala este acesta: educaţia este calea spre succes şi trebuie să fie calea spre succes în România noastră, nu corupţia, nepotismul, şmecheria sau câştigul facil, ci educaţia, munca, determinarea şi onestitatea", a spus Iohannis.

El a adăugat că şi-a propus, ca preşedinte, o societate aşezată pe valori, iar cu acest gând a lansat proiectul "România educată", care este despre o altfel de educaţie, una adaptată nevoilor din societate.

" 'România educată' este despre valori şi viziunea din care vor rezulta şi soluţii, tocmai de aceea am pornit dialogul pe acest proiect din societate, de la specialişti, de la profesori, de la părinţi, oameni interesaţi, nu de la politicieni", a menţionat şeful statului.

Iohannis a arătat că săptămâna viitoare va avea loc o nouă dezbatere regională în cadrul acestui proiect, unde va fi abordat un subiect sensibil - evaluarea rezultatelor învăţării în sistemul preuniversitar.

"Cifrele de la examenul de Bacalaureat arată aceeaşi realitate tristă. În fiecare an, o parte din generaţie rămâne practic pe drum, iar înainte de Bacalaureat sunt numeroşi elevi care nu obţin medii peste 5 la Evaluarea Naţională. Fenomenul începe însă mult mai devreme, din clasele primare. 'România educată' nu îşi poate permite să lase pe drum pe nimeni, să irosească vreun talent şi să distrugă vreun viitor. Şcoala este cea care formează caractere, insuflă valori, scoate la iveală şi potenţează ce este mai bun în fiecare", a spus preşedintele, care i-a invitat pe toţi profesorii din ţară să participe la dezbatere. AGERPRES

×
Subiecte în articol: klaus iohannis şcoli coruptia educatie