x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Județul în care o treime din școli nu au paza asigurată

Județul în care o treime din școli nu au paza asigurată

04 Ian 2019   •   11:05
Județul în care o treime din școli nu au paza asigurată

Aproape o treime din şcolile din judeţul Tulcea nu au asigurată paza şi apelează la diferite măsuri pentru a compensa această lipsă, potrivit datelor furnizate AGERPRES de Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ).
"La nivelul judeţului Tulcea, 46 de unităţi de învăţământ nu dispun de pază umană şi nici de sisteme tehnice de supraveghere pentru exteriorul acestora. Lipsa acestor măsuri este compensată de existenţa profesorului de serviciu, sisteme video în interiorul unităţilor, existenţa măsurilor fizice de securitate (grilaje, încuietori etc)", se arată într-o adresă semnată de şeful IPJ, Daniel Grădinaru.
O altă măsură care compensează lipsa măsurilor de pază este colaborarea cu personalul de pază al primăriilor care, pe timpul nopţii, asigură perimetrul exterior al unităţilor de învăţământ, potrivit sursei citate.
"Pentru asigurarea pazei tuturor unităţilor de învăţământ, există receptivitate din partea Inspectoratului Şcolar Judeţean şi a majorităţii autorităţilor, fiind însă ridicată problema lipsei fondurilor pentru aceste activităţi", a menţionat Grădinaru.
În şcolile din comunităţile mici, paza este asigurată inclusiv de femeile de serviciu, din cauza lipsei personalului.
"Noi închidem poarta în timpul orelor, când vin elevii, nu mai au voie să părăsească şcoala, iar femeia de serviciu asigură paza pe holul unităţii", a afirmat directorul şcolii din satul Ceatalchioi, Emil Tărcatu.
În judeţul Tulcea există 142 de unităţi şcolare cu personalitate juridică, iar 15% dintre ele asigură paza cu personal propriu, potrivit IPJ.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: judetul tulcea paza asigurata şcoli