x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Lotul României a obţinut cinci medalii la Olimpiada Internaţională de Fizică de la Tel Aviv

Lotul României a obţinut cinci medalii la Olimpiada Internaţională de Fizică de la Tel Aviv

15 Iul 2019   •   17:54
Lotul României a obţinut cinci medalii la Olimpiada Internaţională de Fizică de la Tel Aviv

Lotul României a obţinut patru medalii de argint şi o medalie de bronz la Olimpiada Internaţională de Fizică (IPhO), ediţia a 50-a, care s-a desfăşurat la Tel Aviv (Israel) în perioada 7 - 15 iulie, informează un comunicat al Ministerului Educaţiei Naţionale transmis AGERPRES.

Medalii de argint au obţinut Ariana Dalia Vlad, Iosif Theodor, Ionel Emilian Chiosa şi Ştefan Dolteanu, iar medalia de bronz a fost câştigată de Sabina Drăgoi. Toţi componenţii lotului sunt elevi ai Liceului Internaţional de Informatică din Bucureşti. 

Ionel Emilian Chiosa a primit şi premiul special Best Creative Solution.

Delegaţia României a fost coordonată şi însoţită de profesorii Delia Davidescu (Liceul Internaţional de Informatică din Capitală), Adrian Dafinei şi Virgil Băran (Facultatea de Fizică a Universităţii din Bucureşti).

Ediţia din acest an a Olimpiadei Internaţionale de Fizică a reunit peste 380 de concurenţi din 82 de ţări. Competiţia a constat în susţinerea a două probe (una teoretică şi una experimentală) cu durata de cinci ore fiecare. Un concurent poate obţine un scor maxim de 50 de puncte (30 de puncte la proba teoretică şi 20 la proba experimentală). 

Prima Olimpiadă Internaţională de Fizică s-a desfăşurat în 1967, la Varşovia (Polonia), cu participarea a cinci ţări, inclusiv România. Ţara noastră a găzduit IPhO de două ori (1972 şi 1983).

AGERPRES

×