x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Ludovic Orban acuză Avocatul Poporului de partizanat cu PSD

Ludovic Orban acuză Avocatul Poporului de partizanat cu PSD

13 Iun 2020   •   13:37
Ludovic Orban acuză Avocatul Poporului de partizanat cu PSD

Premierul Ludovic Orban acuză Avocatul Poporului pe motivul că cere eliminarea termometrizării elevilor înainte de susținerea examenelor naționale. Acesta spune că instituția „se comportă mai mult ca avocatul PSD”.

„În ceea ce îi privește prezența la examen este reglementată, nu cred că Avocatul Poporului are vreun motiv să ia pozițiile publice pe care le ia, decât vreun motiv de natură politică, pentru că în ultima vreme se pare că se comportă mai mult ca avocatul PSD, decât avocatul românilor. În ceea ce privește persoanele care nu pot să dea examen și e vorba de ambele examene, se va organiza o sesiune de examinare ulterioară, la două săptămâni. Vor avea dreptul de a da examen. Asta este decizia care a fost anunțată. Nici unui copil nu-i va fi răpit dreptul de a-și da examenul și în bază examinării să poată să urmeze, fie să se înscrie la un liceu unde dorește, fie ulterior să-și urmeze cariera universitară, în cazul în care dorește să aibă o carieră universitară”, a spus șeful Executivului.

Avocatul Poporului recomandă Ministerului Educației și Ministerului Sănătății ca elevilor care dau BAC-ul sau Evalurea Națională să nu li se ia temperatura înainte de examen și solicită ca limita de 37,3 grade să fie eliminată dintre condițiile impuse elevilor care susțin aceste examene.

Pe de altă parte, Ministerul Educaţiei nu vrea să renunţe la termoscanare şi va testa de patru ori elevii cu temperaturi mai mari de 37,3.

Părinţii vor ca aceşti elevi să dea examenul alături de colegii lor.

Ministerul Educaţiei a anunţat că cei care au temperaturi peste 37,3 grade vor mai fi testaţi de încă trei ori, la intervale de două-cinci minute.

Mediafax

×