x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Mai multe ore la şcoală, mai puţine teme

Mai multe ore la şcoală, mai puţine teme

de Monica Cosac    |    18 Apr 2016   •   15:38
Mai multe ore la şcoală, mai puţine teme
Sursa foto: Adrian Manolache

Elevii ar trebui să petreacă mai mult timp la şcoală, unde să primească şi o masă caldă, aşa cum se întâmplă în mai multe ţări dezvoltate, consideră ministrul Educaţiei, Adrian Curaj. Totodată, demnitarul le recomandă profesorilor să dea copiilor mai puţine teme pentru acasă, dar “pline de conţinut” şi “mobilizatoare”, astfel încât aceştia să aibă timp şi de alte activităţi “care să-i facă întregi ca oameni”.

 


“Aş vrea să dea mai puţine teme, dar pline de conţinut, să-şi atingă ţinta. Le-aş recomanda profesorilor să aibă grijă cum formulează temele. Nu trebuie să ţinem copiii la masă copiind şi repetând. Temele să fie suficient de mobilizatoare”, a spus ministrul Adrian Curaj, ieri, la emisiunea “După 20 de ani” de la PRO TV.

De asemenea, ministrul Educaţiei consideră că este nepotrivit ca un profesor să dea multe teme pentru ca nu cumva elevul să nu ajungă la performanţa dorită şi că este mai important ca dascălul să dea tema potrivită şi, în general, să aibă o abordare “potrivită” din punct de vedere pedagogic, atât a elevului, cât şi a clasei la care predă.

Legat de timpul pe care un elev trebuie să îl petreacă la şcoală, ministrul a spus că ar vrea să fie mai îndelungat. “Şcoala după şcoală este importantă, este peste tot în ţările dezvoltate. Când ajung acasă, să nu mai aibă teme excesive, ci să se ocupe de altceva, care să-i facă întregi ca oameni, să-i facă oameni dezvoltaţi”, a explicat Curaj, precizând că proiectul “masă caldă şi şcoală după şcoală” este “realist şi posibil în foarte multe zone” din România, iar din această toamnă ar putea fi deja câteva şcoli incluse în acest proiect-pilot.


”Nu poate fi spectaculos”


În privinţa Bacalaureatului din acest an, ministrul Educaţiei a declarat că nu se aşteaptă ca rezultatele examenului să fie ceva spectaculos, atâta timp cât acesta “este rezultatul efectiv a ceea ce s-a întâmplat în ultimii patru ani, cel puţin, în pregătirea elevilor”. Demnitarul crede că vor fi procente asemănătoare cu cele de anul trecut, însă se aşteaptă ca examenul să fie transparent.

 

×