x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Mâine încep înscrierile la examenul de Bacalaureat 2018

Mâine încep înscrierile la examenul de Bacalaureat 2018

28 Ian 2018   •   21:30
Mâine încep înscrierile la examenul de Bacalaureat 2018

Înscrierile la examenul de Bac 2018 încep luni, dându-se astfel startul unui adevărat maraton de probe orale şi scrise. Ministerului Educaţiei a decis în acest an ca prima sesiune să se desfăşoară în două etape, cea din februarie şi cea din iunie.Înscrierile la Bac 2018, prima sesiune, vor fi urmate în luna februarie de probele orale. Apoi, în iunie, vor fi probele scrise la Bacalaureat, urmând ca rezultatele să fie afişate în iulie. În august urmează cea de-a doua sesiune a examenului.

Bacalaureat 2018: înscrierile la prima sesiune de Bac

Înscrierile reprezintă prima etapă a examenului de Bacalaureat. Data a fost stabilită de Ministerul Educaţiei, încă din noiembrie anul trecut.

Perioada de înscrieri la Bacalaureat 2018 se desfăşoară în perioada 29 ianuarie - 2 februarie. Conform metodologiei pentru Bac 2018, toţi candidaţii care vor să dea examenul trebuie să parcurgă această etapă.

Calendar Bacalaureat 2018

Odată cu anunţarea datei înscrierilor Ministerul Educaţiei a anunţat pe edu.ro şi întregul calendar pentru Bacalaureat 2018. Astfel, pe 12 februarie, debutează probele orale ale primei sesiuni. Prima e proba orală la limba română (12 - 13 februarie), apoi cea la limba maternă (14 - 15 februarie), pentru elevii care urmează un liceu într-o limbă a minorităţilor.

Bac-ul din februarie continuă cu proba orală la competenţe digitale (16, 19, 20 februarie), apoi cu cea de limbă străină (21 - 22 februarie).

Probele scrise ale examenului de Bacalaureat vor începe în iunie, la o lună după ce elevii de clasele a XII-a şi a XIII-a vor încheia şcoala. Proba scrisă la limba română este prima şi se desfăşoară pe 25 iunie. Este urmată de proba scrisă la limba maternă (26 iunie), destinată candidaţilor care au studiat la liceele pentru minorităţi. Apoi sunt proba obligatorie de profil (27 iunie) şi de proba la alegere (28 iunie).

Primele rezultate la Bacalaureat 2018 sunt anunţate pe 4 iulie, apoi, după cele 3 zile de contestaţii (5-8 iulie), vor fi publicate rezultatele finale, pe 9 iulie.

 

Subiecte Bac 2018

Ministerul învăţământului a făcut deja publice modelele de subiecte pentru Bac 2018. Au fost date publicităţii inclusiv baremul de corectare pentru fiecare probă orală şi probă scrisă. Ministerul Educaţiei a pus la dispoziţia candidaţilor şi o listă de materii pentru Bacalaureat 2018 în funcţie de profil.Observator.tv

×
Subiecte în articol: bacalaureat inscrieri 2018